Масов бой и телефон в съблекалнята доведоха до отстраняване на трима играчи от Хебър

Спорт 12.05.2024 18:35 Снимка: ДНЕС+

Масов бой и телефон в съблекалнята доведоха до отстраняване на трима играчи от Хебър

Любослав Пенев е отстранил трима играчи от първия тим на Хебър - двама от тях заради сбиване, а един заради нарушаване на дисциплината в съблекалнята, пише "Мач Телеграф".

Сериозен скандал се е разиграл по време на една от тренировките на пазарджишкия клуб през седмицата, когато четирима играчи са се сбили жестоко.

Спорът е възникнал между капитана Георги Вълчев и Йоан Н'зи, при което намиращият се наблизо Жоао Сеско се е намесил, но не да ги разтърве, а в помощ на чужденеца Н'зи.

Това е довело до реакция на друг основен играч в тима - Стефан Цонков, който се включил с пълни сили в мелето в полза на сънародника си Вълчев, а последвалите сцени са били доста грозни.

Последствията за двамата българи са били светкавични. На Вълчев и Цонков веднага е било заявено, че те вече не са част от първия отбор на Хебър, а след края на сезона договорите им няма да бъдат подновявани.

Към момента няма информация за последствия спрямо Н'зи и Сеско.

Заради съвсем друга ситуация пък е бил отстранен Красиан Колев, който е върнат на клуба си Ботев, от който играеше под наем в Хебър.

Причината е, че Колев е извадил телефона си в съблекалнята, вероятно по време на разбор, което е довело до незабавното му отстраняване.

Всичко това се случва в доста ключов момент от сезона, в който Хебър е въвлечен в битката за спасение. Четири кръга преди края, пазарджишкият клуб се намира на 13-ото място с 30 точки, колкото има и 14-ият Пирин, а именно 14-ата позиция праща заелия я отбор на бараж за оставане в елита.

CHF CHF 1 2.0386
GBP GBP 1 2.31794
RON RON 10 3.93385
TRY TRY 100 5.46346
USD USD 1 1.80095