Машината Ливърпул вкара 4 гола за 7 минути на чешкия шампион

Спорт 15.03.2024 11:02 Снимка: Getty Images

Машината Ливърпул вкара 4 гола за 7 минути на чешкия шампион

Мърсисайдци не оставиха шансове на Спарта за 6:1 на "Анфийлд"

Страховито! Само така може да се опише представянето на Ливърпул в реванша от Лига Европа срещу Спарта Прага на "Анфийлд".

Мърсисайдци забиха впечатляващите 4 гола само в рамките на 7 минути във вратата на чешкия шампион и се класираха без проблем за ¼-финалите.

Реваншът бе протоколен за Ливърпул, който имаше аванс от 5:1 след първия мач.

Въпреки това обаче домакините стартираха вихрено и до 14-ата минута вече водеха с 4 гола след точни попадения на Дарвин Нунес, Боби Кларк, Мохамед Салах и Коди Гакпо. Като интересното е, че младокът Кларк стана 20-ият играч на английския гранд, който успява да се разпише през сезона - наистина впечатляващо постижения.

След канонадата тимът на Клоп свали оборотите, за да запази сили за тежката битка за титлата в Премиърлийг, където е на второ място - с равни точки с лидера Арсенал.

В края на първата част гостите стигнаха до почетен гол, но само за да получат още две попадения в началото на второто полувреме чрез Гакпо и Собослай за крайното 6:1.

Жребият за ¼-финалите на всички европейски турнири е в петък.

Напред продължава и друг от фаворитите за трофея - Байер Леверкузен. Тимът на Чаби Алонсо постигна изключително драматична победа с 3:2 над Карабах и си подсигури място на четвъртфиналите.

Само преди седмица "аспирините" трябваше да изравняват от 2:0 до крайното 2:2, а тази вечер направиха същото, но постигайки пълен обрат, който ги прати напред. Всички попадения в мача паднаха през второто полувреме, когато азербайджанският тим поведе с голове на Абдела Зубир (59) и Жуниньо (67), а между тях от игра бе отстранен Елвин Джафаркулиев. Джереми Фримпонг (72) намали, а два гола на Патрик Шик (90+3, 90+6) в добавеното време в крайна сметка подпечатаха успеха за водача в Бундеслигата.

В следващата фаза място си осигури и Аталанта. Италианският тим бе завършил 1:1 в първата среща със Спортинг, а на реванша се оказа догонващ в резултата в 33-тата минута. През втората част обаче бергамаските стигнаха до пълен обрат след голове на Скамака и Лукман, като спечелиха с двубоя с 2:1.

Рома също продължава напред след загуба с 0:1 от Брайтън на реванша, но победата с 4:0 в първата среща се оказа предостатъчна.

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549