Мъри Стоилов: Вместо пред 10 000 левскари ще играем пред 300

Спорт 09.07.2022 10:37 Снимка: ДНЕС+

Мъри Стоилов: Вместо пред 10 000 левскари ще играем пред 300

Старши треньорът на “Левски” Станимир Стоилов изрази недоволството си, че въпреки пределната мобилизация сред “сините” фенове отборът му е принуден да започне новия сезон в Първа лига пред едва 300 свои привърженици вместо поне 10 000. Гостуването на ЦСКА 1948 ще е в Бистрица.

“Левски” трябва навсякъде да се чувства домакин. Ако мачът беше на стадион “Васил Левски”, мисля, че щеше да има 10 000 фенове на “Левски”, а сега ще има 300. Все има някакви ограничения и спирачки. Въпреки всички жалби никой не иска да подобри условията за игра. В България футболът не е направен на бизнес основа. Не намирам нормално такива мачове да се играят с ограничен капацитет. Ако този мач се играе при нормални условия, предвиждах добра посещаемост”, заяви Стоилов.

В същото време той похвали съперника. “ЦСКА 1948 направи сериозни положителни промени. Сглобиха отбор, който е на много по-високо ниво от миналата година. Срещаме изключително сериозен отбор, който ще играе важна роля в първенството. Играят много комбинативно и с добра физика. Опитват се да се надиграват, което е положително за българския футбол. Смятам, че ще участват в разпределението на евроквотите”, коментира Мъри.

Треньорът буквално възкреси “Левски” през миналата кампания - тимът стигна до жадувания от дълго време трофей и се завърна в евротурнирите. По време на контролите обаче Стоилов алармира, че настоящото състояние на отбора не е каквото трябва да бъде.

“Нормално е да има предстартова треска. За мен е по-малка, защото няма да играя. Надявам се футболистите да имат тази тръпка, че има нов старт. Ако ние не се пробудим и да стартираме по най-добрия начин, другите отбори ще ни събудят, но дано не се стига дотам друг да ни буди”, коментира наставникът на “сините”.

“Думата “професионализъм” включва и да задоволиш феновете, трябва да стартираме с желание и амбиция, другото ще граничи с безотговорност. Много често чувам, че ще навлизаме във форма. Отбор като “Левски” трябва винаги да стартира добре”, продължи той.

“Роналдо и Анте Блажевич, трябва да защитят мястото си на терена. Контролите не са решителни за нивото на един мач. Искам да ги видя в официалните мачове. Предпочитам отборът ни да играе добре, но да не спечелим, отколкото обратното, защото това може да ни заблуди. Надявам се бързо да се върнем към нивото ни. Добрият стил и начин на игра гарантират победи рано или късно, докато случайните победи водят до падане от високо”, добави Мъри.

Всички футболисти на “Левски” с изключение на Ивелин Попов са здрави. Завърналият се в родния си тим трикратен футболист №1 на България се контузи в контрола през юни. Очакваше се да изпусне само старта на първенството, но сега се оказа, че е аут от мачовете до края на юли, в това число и двата сблъсъка срещу солунския гранд ПАОК от Лигата на конференциите.

“Травмата на Ивелин е по-дълбока и сериозна от очакваното. Задълбочи се, направихме изследване. Така че не мога да кажа конкретен срок на възстановяване, но няма да е в близките една-две седмици”, разясни ситуацията Стоилов.

CHF CHF 1 1.98461
GBP GBP 1 2.28258
RON RON 10 3.93116
TRY TRY 100 5.59045
USD USD 1 1.80361