Македонци скочиха на Десподов

Спорт 16.01.2023 18:21 Снимка: ДНЕС+

Македонци скочиха на Десподов

Емоциите в Северна Македония относно скорошното интервю на най-добрия български футболист Кирил Десподов не стихват в Македония.

Сайтът sportmedia.mk излезе с коментар по темата.

"Най-големите хулители на македонците са именно тези, в които тече македонска кръв. Така направи и Кирил Десподов, капитанът на България, който в интервю за "БТВ" тези дни не пропусна да провокира. Той е избран за най-добър футболист на България за 2022 г., иначе е роден в Кресна, явно с македонски корени.

Той припомни мача в Скопие, когато именно с негов гол България победи Македония на арена "Тодор Проески" в Скопие в мач от Лигата на нациите.

„Разбира се, един от най-важните голове за мен е този, с който победихме Македония на техния терен. Честно казано, и аз се запалих, когато ги чух да освиркват нашия химн. Тогава прочетох, че аз като македонец съм победил Македония? Македонците ако могат, ще си присвоят и Роналдо. Да, аз съм от Кресна, край, който се нарича Македонски и е до границата с Македония. Но това не означава, че съм македонец, имам български паспорт”, каза Десподов.

Той обаче забравя, че именно медиите в страната "хвърлиха" тезата, че македонец е победил Македония, тоест че е македонец от Кресна, а това беше казано публично и от президент на столичен клуб, чиято всяка втора дума е Македония", пишат от сайта.

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549