Люис Хамилтън потвърди за "Ферари": Трябва ми ново предизвикателство

Спорт 02.02.2024 10:01 Снимка: ДНЕС+

Люис Хамилтън потвърди за "Ферари": Трябва ми ново предизвикателство

Легендата си тръгва от "Мерцедес" след края на сезон 2024

Люис Хамилтън потвърди, че ще напусне "Мерцедес" след края на настоящия сезон, за да премине във "Ферари". 39-годишният британец, който със своите 7 световни титли дели върха по този показател с Михаел Шумахер, ще активира клауза, с която да прекрати договора си със "сребърните стрели".

Двете страни подписаха нов договор миналото лято, но там фигурира въпросната опция и сър Хамилтън ще се възползва от нея.

"Мерцедес" е част от живота ми откакто съм 13-годишен. Тук се формирах като личност, човек и състезател и това е едно от най-трудните решения, които ми се е налагало да взема", обяви пилотът.

А после добави, че е дошло правилното време да поеме към ново предизвикателство - което ще бъде "Ферари".

"Смятам, че това е правилното време, в което да се реша на тази стъпка. И се вълнувам от това ново и обещаващо предизвикателство", добавя още британската легенда.

Тото Волф, шеф на "Мерцедес", коментира с кратък коментар в свой стил.

"Той е най-успешният състезател в историята на спорта. И може да гледа назад към всичките си постижения с огромна гордост", каза Волф.

Люис спечели първата си титла, когато "Мерцедес" доставяше двигатели за "Макларън", а останалите шест са завоювани изцяло под шапката на германския концерн. За последно той стана шампион през 2020 година, а на следващата драматично загуби върха от Макс Верстапен, доминиращ във Формула 1 оттогава до момента.

Междувременно и от Скудерията излязоха с официална позиция, в която съобщават, че през 2025 година Люис ще премине при тях с договор "за няколко сезона".

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822