Любослав Пенев и Хебър се разделиха

Спорт 04.06.2024 19:46 Снимка: ДНЕС+

Любослав Пенев и Хебър се разделиха

Любослав Пенев вече не е треньор на Хебър. Новина, която официално бе оявена от клуба.

Ел Голеадор бе начело на пазарджищкия клуб в последните 14 месеца и на два пъти успя да спаси елитния му статут, макар в доста моменти това да изглеждаше трудна задача.

Той пристигна в Пазарджик в края на март миналата година, когато Хебър бе затъбал в зоната на изпадащите, но успя да спаси клуба.

През този сезон клубът претърпя сериозни сътресения около смяната на градската управа в Пазарджик. Имаше моменти, в които дори не бе ясно дали Хебър ще продължи съществуването си, но все пак разпад нямаше, а Любослав Пенев за поредна година си свърши работата си и запази състава в елита.

След последния мач с насълзени очи Любослав Пенев призна, че той и играчите са оставени да се оправят сами, не срещат никаква подкрепа нито от сегашния, нито от предишния кмет, а ситуацията е изключително тежка.

Така след края на сезона и изпълнената задача, Любослав Пенев и Хебър се разделят, а името на треньора е свързвано с други родни клубове като Локомотив (Пловдив) и Спартак (Варна).

Ето какво написаха от Хебър:

"Горещо благодарим на Любослав Пенев и екипа му за съвместната ни работа през последните 14 месеца!

Заедно преминахме през много трудности. Изживяхме уникални и незабравими положителни емоции. Постигнахме безпрецедентни резултати. Написахме нова история на клуба!

Хебър реализира най-значимия си трансфер от началото на Милениума!

Хебър се класира за първи път на 1/2 финал за Купа България!

Хебър ще играе за първи път трети пореден сезон в елита!

Сигурни сме, че Любослав Пенев ще остави завинаги частица от себе си в Пазарджик - в клуба, на стадиона, в сърцата на феновете.

Хебър пожелава най-сърдечно на Любослав Пенев успех в бъдещата му работа, здраве и още много щастливи мигове край футболния терен.

Завинаги един от нас!"

CHF CHF 1 2.03013
GBP GBP 1 2.31082
RON RON 10 3.9295
TRY TRY 100 5.55842
USD USD 1 1.82702