Любо Пенев: В Хебър ми харесва, оставам тук

Спорт 02.02.2024 17:39 Снимка: БТА

Любо Пенев: В Хебър ми харесва, оставам тук

Любослав Пенев няма да напусне Хебър и ще остане начело на пазарджишкия отбор поне до края на настоящия сезон. Това обяви бившият национален селекционер на пресконференция днес, на която се очакваше всъщност да си тръгне от клуба - заедно с останалата част от ръководството.

Очакванията бяха именно в тази посока, след като в Община Пазарджик имаше смяна на властта. А новият кмет заяви, че няма намерение да финансира спортните отбори със същите средства, които те получаваха от неговия предшественик.

"От 10-11 месеца съм тук и работя с голямо удоволствие. Това е една от най-хубавите бази в Първа лига, хареса ми и проекта. Но през ноември настъпиха промени. Проектът е в застой. Ръководството полага усилия да се движи, но е нужна и подкрепа. А тя трябва да дойде от Общината. Това, че има нов кмет, означава ли, че не трябва да има футболен клуб Хебър?", каза Ел Голеадор.

След което каза това, което всички искаха да знаят - дали бъдещето му остава свързано с настоящия му отбор. Отговорът е "да".

"Промениха се много неща, не се помага на клуба и бяхме принудени да се разделим с трима основни играчи. Резултатите са налице, пишем нова история за Хебър (Пазарджик). Миналата година не просто не изпаднахме, а дори не играхме и плейоф. Това са важни неща", категоричен бе легендата.

"Започнахме добре тази година и сме в добра позиция. Проектът е в застой финансово. Дори и раздялата с футболисти не е достатъчна, за да покрием задълженията. Ще продължим да работим. Предстоят ни важни маове. Хебър е добро лице за град Пазарджик", каза още той.

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549