Любо Пенев поема отбор от Втора лига?

Спорт 01.12.2023 14:59 Снимка: ДНЕС+

Любо Пенев поема отбор от Втора лига?

Очаква се Любослав Пенев да напусне Хебър след последния му мач за тази година, а ситуацията около треньора е следена от Спартак (Варна). Причина за предстоящата раздяла на Любо и Хебър е бюджетът на клуба, който се очаква да бъде намален и в първия отбор вече няма да се дават големи заплати, пише "Гонг".

Това е идеална възможност за амбициозния собственик на Спартак Павлин Николов, който със сигурност може да удовлетвори финансовите условия на Пенев и да му представи сериозен проект за развитие на клуба в следващите години.

"Соколите" държат под око и Красимир Балаков, който след напускането на Септември е без работа. За разлика от Пенев Бала вече е работил във Втора лига, което означава, че би било възможно да бъде заинтригуван от възможността да поеме обезпечен във всяко едно отношение тим и с високи цели, какъвто е Спартак в момента.

Освен всичко друго, ако Николов докара таково голямо име в Спартак, той ще вдигне и имиджа на клуба, и за "соколите" ще се говори повече, отколкото за някои клубове при майсторите.

През този век Спартак вече бил воден във втория ешелон от голяма легенда на българския футбол. През сезон 2005/2006 начело на тима бе Ради Здравков и няколко кръга преди края на първенството напусна, след като остави отбора на върха със 7 точки пред втория и варненци без проблем се завърнаха в елита.

Любопитно е, че сега Здравков е помощник на Пенев в Хебър.

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549