Лудогорец удари още един Динамо и гледа към третия кръг на Шампионската лига

Спорт 24.07.2024 23:19 Снимка: ДНЕС+

Лудогорец удари още един Динамо и гледа към третия кръг на Шампионската лига

Реваншът няма да е лесен - отборът от Беларус загатна, че не е безопасен

Лудогорец взе преднина от 2:0 след първия мач срещу Динамо (Минск) и е близо до третия кръг на Шампионската лига.

Българският първенец трябва да остане напълно концентриран и мотивиран и преди реванша, който ще е на неутрален терен в Унгария. За да довърши работата, която започна в Разград.

Динамо от Беларус се показа по-опасен съперник като гост от съименника си от Грузия. В първия квалификационен кръг Лудогорец отстрани точно Динамо (Батуми), като доста по-убедително и лесно взе домакинството си с 3:1.

Но имаше големи проблеми в реванша в Грузия, където загуби с 0:1 и дори с късмет се спаси от още попадения.

Минският Динамо показа зъби още в първите минути в Разград, а и след изоставането с един, а после и с два гола, загатна за потенциал да бележи. Колкото до Лудогорец, там класата и рутината от десетки европейски битки в последните години са ясни.

Дори в мачове, в които тимът не играе най-добрия си футбол, обикновено намира начини да печели и извлича резултат, от който се нуждае.

Бърнард Текпетей откри в 9-ата минута тази вечер, след като получи асистенция от световна класа от Якуб Пьотровски. И точно, когато гостите помислиха, че могат да търсят изравнавяне, в края на първото полувреме, получиха втори удар.

Тодор Неделев се измъкна зад отбраната и бе закачен с ръка от бранителя на гостите Политевич. Българският национал падна, а нарушението изглеждаше малко "леко" отсъдено, но бе факт - дузпа.

От 11 метра Неделев нямаше никакви проблеми да удвои.

След паузата именно Тодор имаше огромен шанс да направи 3:0, но пропусна от ситуация, която за неговата класа е задължаваща.

А след това динамиката в играта на Лудогорец поспадна, отборът сякаш умишлено даде инициативата на съперника и търсеше нови удари на контраатака.

Динамо имаше 2-3 възможности, без да стига до чисти положения за гол.

Но се видя, че не е на светлинни години от класата на българския първенец. Такива отбори в Европа май не останаха, всеки напредва и търси подобрение.

Но категоричен фаворит преди реванша остава тимът от Разград, който пак би съперник с име Динамо и за втори път това лято отива на гостуване с аванс от 2 гола.

Този път няма да я има и тежката атмосфера в Батуми, тъй като на петхилядния стадион в унгарския град Межоковешд, домакин реално няма да има.

А и Лудогорец ще има предимство да почива пълна седмица този път, след като гостуването на Славия в първенството този уикенд бе отложено.

Ако елиминира Динамо (Минск), шампионът на България ще срещне в трета квалификация на най-силния турнир Карабах от Азербайджан.

Освен ако не стане чудо и този тим не изпусна аванс от 2:0, взет навън срещу скромния Линкълн Ред Импс (Гибралтар) в реванша.

CHF CHF 1 2.03541
GBP GBP 1 2.32912
RON RON 10 3.9348
TRY TRY 100 5.48606
USD USD 1 1.80294