Лудогорец тръгна с победа в Европа

Спорт 10.07.2024 23:32 Снимка: Булфото

Лудогорец тръгна с победа в Европа

Един наивно допуснат гол оставя теоритичните шансове за гостите от Батуми

Лудогорец стартира сезона си в европейските клубни турнири със заслужена и комфортна победа.

В мач от първия квалификационен кръг на Шампионска лига, разградчани победиха грузинския първенец Динмо (Батуми) с 3:1 у дома.

Така Лудогорец ще пътува до отсрещния бряг на Черно море с два гола аванс, които с оглед разликата в класите между двата тима, не предвещават потенциални усложнения за 13-кратния шампион на България.

Лудогорец тотално надигра своя опонент и реално трябваше да реши всичко още тази вечер в Разград, но десетина минути на отпускане и куриоз при гола на гостите все пак оставиха интригата за реванша след седмица жива.

Още от самото начало на срещата се видя, че Лудогорец иска бързо да реши нещата в своя полза и да откаже гостите от надеждите за сензация и планът на родния първенец сработи.

Откриващият гол падна след 13 минути игра, когато след късо изпълнение на корнер Рик Джонатан майсторски завъртя противников бранител, подаде на Бърнард Текпетей, а ганаецът се разписа за 1:0.

Снимка: Bulphoto

Перфектното начало на мача бе подпечатано с удвояване на резултата точно в средата на първото полувреме.

Бърза контраатака изведе Рик Джоната сам срещу вратаря, бразилецът не отправи възможно най-добрия удар, защото топката първо се удари в страничната греда, но след това все пак премина голлиняита за 2:0.

Двете попадения успокоиха Лудогорец и темпото леко спадна, но въпреки това разградчани имаха три отлични шанса на сметката си, като бе истински късмет, че нов гол не падна. С два пропуска се отчете Руан Крус, а един направи Тодор Неделев.

Снимка: Bulphoto

Със сигурност най-слабите моменти за Лудогорец в мача бяха началните около 15 минути на втората част, когато разградчани излязоха твърде отпуснати, сякаш всичко в мача е приключило и това им изигра лоша шега.

В 63-ата минута гостите от Батуми изравниха. Сериозен куриоз беляза гола, защото секунди преди Владимер Мамучашвили да прати топката във вратата, отнякъде се чу съдийски сигнал.

Това накара няколко от намиращите се в наказателното поле играчи на Лудогорец да спрат да играят, като това важеше и за вратаря Серджио Падт.

Но Мамучашвили прати топката във вратата и започна да се радва, а съдията посочи центъра на терена. Оказа се, че чулият се ясно сигнал не е дошъл от свирката на немския главен рефер.

Куриозният гол, който върна Динамо в мача накара Лудогорец да се събуди и десет минути по-късно авансът от два гола бе възстановен.

Десният краен бранител Аслак Фон Витри вкара страхотен гол от пряк свободен удар за 3:1, а това се оказа и крайният резултат в мача.

CHF CHF 1 2.03541
GBP GBP 1 2.32912
RON RON 10 3.9348
TRY TRY 100 5.48606
USD USD 1 1.80294