Лудогорец с късмет си гарантира европейски футбол до Коледа

Спорт 01.08.2024 00:06 Снимка: ДНЕС+

Лудогорец с късмет си гарантира европейски футбол до Коледа

Целт е постигната, но въпросителните около играта на тима са много

Лудогорец изигра нов неубедителен мач на европейската сцена, но с огромна доза шанс успя да изхвърли беларуския Динамо (Минск) и по този начин да си гарантира международни мачове до края на календарната година.

Родният първенец загуби с 0:1 своята визита на неутралния терен в Унгария, където Динамо играе европейските си мачове, но балгодарение на успеха с 2:0 в Разград преди седмица, успя да продължи напред с общ резултат 2:1.

Така Лудогорец вече е в третия кралификационен кръг на Шампионска лига, където го очаква първенецът на Азербайджан - Карабах, а независимо какво се случи оттук нататък в квалификациите на трите различни европейски турнира, то разградчани имат гарантирано участие минимум в същинската част на Лигата на конференциите.

Задачата бе свършена и Динамо е елиминиран, но показаното в Унгария ще повдигне доста въпроси относно играта на разградчани за пореден път от началото на сезона.

Родният шампион бе тотално надигран в предишния европейски кръг в Грузия, когато само късметът и вратарските намеси попречиха да се стигне до продължения. Лудогорец бе тотално надигран през първата част на двубоя си срещу ЦСКА от Първа лига, а днес не показа почти нищо смислено срещу един неособено впечатляващ тим на Динамо (Минск).

Безличната игра на родния тим направи така, че Динамо започна доста по-смело да гледа към вратата на дебютиращия Хендрик Бонма, а това доведе до греди и още няколко опасности.

Лудогорец си плати за безличното си поведение в 37-ата минута, когато Мелниченко центрира, а Иван Бахар отбеляза за 1:0.

Така над Лудогорец надвисна съвсем реалната опасност мачът да отиде в продължения, а и Динамо не бе далеч от това да вкара втори гол.

Разбира се, трябва да отчетем, че и Лудогорец уцели греда през втората част, но пък Динамо натискаше и имаше достатъчни шансове тотално да обърка сметките на родния шампоион.

Късметът обаче покри разградчани и с нова загуба далеч от дома те продължават напред в Европа. А този път това е с цента на международен футбол до Коледа.

CHF CHF 1 2.05164
GBP GBP 1 2.31788
RON RON 10 3.9314
TRY TRY 100 5.4467
USD USD 1 1.80627