Лудогорец приключи участието си в Лигата на конференциите

Спорт 22.02.2024 22:53 Снимка: АР/БТА

Лудогорец приключи участието си в Лигата на конференциите

Груба грешка в самото начало се оказа фатална

Лудогорец отпадна от турнира Лига на конференциите след поражение с 0:1 от швейцарския Сервет у дома.

Така след 0:0 преди седмица в Швейцария, родният шампион отпада с общ резултат 0:1, с което вече десет години не успява да преодолее съперник в Европа през пролетта.

Разбира се, самото участие на роден клуб в европейските турнири през пролетта си е успех, но сякаш за втори пореден сезон разградчани трябва да съжаляват, че не постигнаха нещо повече.

И докато миналата година отпадането дойде след дузпи срещу Андерлехт, сега крахът се дължеше на едно ранно и по доста нелеп начин допуснато попадение от Лудогорец.

Попадение, след което Лудогорец имаше своите шансове, имаше и пълното игрово надмощие и макар да се създаде впечатление, че Сервет не превъзхожда особено родния шампион, крайната победа и радостта след мача бе именно за швейцарците.

Снимка: АР/БТА

А решителният гол в мача падна още в шестата му минута, при това след абсолютен подарък от страна на Лудогорец.

Клод Гонсалвеш направи доста ефектна асистенция, страхотен извеждащ пас зад отбраната, но проблемът бе, че той изведе не свой съотборник, а противник в лицето на Тимоте Коня.

Фрацузинът, се оказа сам срещу стража на Лудогорец и промуши топката между краката му, за да даде аванс на Сервет.

Това бе и ключовият миг, от който швейцарците се нуждаеха, за да решат сблъсъка.

Разбира се, след гола вече задължените да търсят изравняване разградчани бяха далеч по-активният тим.

Доминацията откъм владение на топката, контрол над случващото се на терена, но без чисти положения през първата част за Лудогорец. Играчите на родния шампион отправиха няколко опасни удара, но голът не изглеждаше близо в нито един момент.

Това се промени през втората част, когато атакаите на разградчани станаха още по-опасни и нямаше да е незаслужено, ако резултатът бе изравнен.

Само в рамките на няколко минути Дуа и Нареси отправиха опасни удари с глава от чисти позиции, но и двата шанса се оказаха в обсега на вратаря на Сервет.

Това бе капитанът на швейцарците - Жереми Фрик, който е местно момче от Женева, а той се оказа героят на родния си тим в 70-ата минута, когато Кайо Видал се оказа на отлична позиция, но бе спрян от вратаря.

Снимка: АР/БТА

А в заключитлените минути натискът на Лудогорец стана по-скоро хаотичен. Загуби се идеята в атака и нова опасност не последва. Половинчати възможности, но без гол.

Всичко това означаваше общ резултат 0:1 и край на европейското участие на Лудогорец през този сезон. Фокусът вече се насочва изцяло на местно ниво./Dir.bg

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822