Лудогорец победи Локомотив (Пловдив) с 3:1

Спорт 13.09.2020 08:09 Снимка: ДНЕС+

Лудогорец победи Локомотив (Пловдив) с 3:1

Лудогорец си отмъсти на Локомотив (Пловдив) за загубата за Суперкупата на България.

Шампионите спечелиха с 3:1 в сблъсък от Първа лига, след късни попадения на новите попълнения Сантана и Ману.

Гостите поведоха, но допуснаха пълен обрат, след извършените промени в състава на домакините.

И двата тима стартираха настоящия сезон със загуба, но след това постигнаха по три победи. Благодарение на днешната си, разградчани излязоха на върха в класирането, като имат с точка повече от ЦСКА. Следващата седмица "зелените" ще гостуват в София именно на "армейците".

Първото полувреме предложи емоции на феновете по трибуните, като може да се каже, че и двата отбора се постараха да покажат какво умеят, но без да рискуват прекомерно.

Първоначално инициативата бе в полза на гостите. Те организираха няколко бързи атаки по флангове, които очевидно притесниха отбраната на шампионите.

Наложи се Ренан на четири пъти да се намесва решително, като в един от случаите той явно не падна добре, като нарани десния си крак.

До края на полувремето Ренан просто не бе на себе си и допусна редица неточности, като накуцваше и дори в един момент остави изпълнението на началните удари на Козмин Моци.

В една от ситуациите стражът не успя да отиграе топката при първото си докосване и я предостави на съперниковите нападатели. Само късметът покри тима от нещо по-опасно.

Салинас пък пропиля чудесна възможност за Локомотив, като останал сам срещу вратаря не успя да го преодолее.

Лудогорец регистрира само една по-сериозна акция в полето на гостите си, но завършващият удар на Чибота не беше точен.

Центриранията на Сисиньо по десния фланг пък не водеха до очаквания резултат, като защитниците се справяха със задачите си и не позволяваха неприятни изненади за своя вратар.

Аралица пък на два пъти влезе в пререкания с главния съдия и въпреки че беше предупреден да сдържа емоциите си, в крайна сметка се наложи да му бъде показан жълт картон.

Така или иначе до почивката голове не бяха реализирани.

През второто полувреме бяха вкарани всички 4 попадения в мача.

Първо Карагарен даде преднина на гостуващия тим, след добавка от границата на наказателното поле.

Десет минути след това, в 62-ата минута, Янков даде начало на обрата, след като се възползва от неразбирателство в защитата на съперника и прати топката в мрежата.

В 79-ата минута Сантана показа изключителна техника, осъществи индивидуален пробив, а завършващият му удар беше превъзходен, с което обратът в резултата стана факт.

Крайното 3:1 оформи друг нов футболист в състава на разградчани - Елвис Ману. Той се разписа от близка дистанция само 2 минути след попадението на съотборника си.

Така успехът качи Лудогорец на върха в таблицата с временното класиране.

"Орлите" имат положителен баланс срещу "смърфовете" - 16 победи, 5 равенства и 5 загуби./Топ Спорт

CHF CHF 1 2.00105
GBP GBP 1 2.27568
RON RON 10 3.93076
TRY TRY 100 5.62834
USD USD 1 1.83027