Лудогорец не се даде на Шахтьор Донецк

Спорт 23.01.2021 20:00 Снимка: ДНЕС+

Лудогорец не се даде на Шахтьор Донецк

Родният хегемон губеше с два гола в резултата до 55-ата минута, след като Марлон Соломон (5) и Йевхен Коноплянка (55) изведоха „миньорите” напред, но два гола в рамките на малко повече от 120 секунди чрез Жордан Икоко и Каули Оливейра елиминираха пасива на водения от Валдас Дамбраускас тим.

И двата отбора изиграха мача в блестящо темпо за подготвителен период, като и двата отбора се представиха много солидно в разиграванията. Впечатление направи почерка на Лудогорец, който цял мач се опитваше да пресира именития си съперник високо по терена.

В хода на мача пък треньорът на българския тим Валдас Дамбраускас даде шанс и на трима юноши от школата на разградчани, след като в игра се появиха Димитър Митков, който асистира за втория гол, Иван Йорданов и Димитър Илиев. На почивката Валдас Дамраускас направи четири промени в своя състав. Ренан замени Пламен Илиев под рамката, а Сисиньо, Димитър Митков и Драгош Григоре замениха Недялков, Кешеру и Жосуе Са.

"Орлите" започнаха подготовката си победоносно с успех над Бачка Топола с 2:1, който се явяваше и неофициален дебют за новия треньор на тима - Валдас Дамбраускас. Лудогорец е играл два пъти в историята си в приятелски срещи с укиранските "миньори", като родният тим има едно равенство и едно поражение срещу тима на Шахтьор досега.

Това ще бъде втора проверка и за Шахтьор, който преди няколко дни записа равенство 1:1 с Лех Познан.

ЛУДОГОРЕЦ - ШАХТЬОР (Д) 2:2

0:1 Соломон (5)

0:2 Коноплянка (55)

1:2 Икоко (59)

2:2 Каули (60)

Стартови състави:

ЛУДОГОРЕЦ: Пламен Илиев – Оливие Вердон, Жосуе Са, Антон Недялков, Жордан Икоко – Стефан Баджи, Алекс Сантана, Каули Оливейра – Клаудиу Кешеру, Кирил Десподов, Бърнард Текпетей

ШАХТЬОР: Пятов, Додо, Хочолава, Степаненко, Дентиньо, Тете, Соломон, Коваленко, Патрик, Матвийенко, Витао./tribune.bg

CHF CHF 1 2.00105
GBP GBP 1 2.27568
RON RON 10 3.93076
TRY TRY 100 5.62834
USD USD 1 1.83027