Лудогорец е шампион на България за 13-и пореден път

Спорт 12.05.2024 10:06 Снимка: Булфото

Лудогорец е шампион на България за 13-и пореден път

Лудогорец спечели по категоричен начин 13-а поредна титла в Първа лига, като тя бе узаконена със снощната победа с 3:1 над един от основните преследвачи ЦСКА.

Успехът над ЦСКА дойде след големи скандали по терена, напрежение и дори бой, но тези три точки са само капка в морето, по което разградчани плаваха към шампионската титла. Те я достигнаха практически още преди няколко седмици.

Това беше една от лесните титли на отбора от Разград, макар в миналото да имаше далеч по-трудни, постигани в последния кръг.

Значимостта на всеки един трофей обаче е еднаква. 13-те поредни поставят Лудогорец сред лидерите в Европа по хегемония.

Снимка: Bulphoto

Лидер в това отношение е латвийския Сконто, който спечели 14 поредни пъти своето първенство между 1991 и 2004 година. В същата серия бе и гибралтарския Линкъл Ред Импс между 2003 и 2016 година.

Лудогорец вече дели второто място по този показател с норвежкия Розенборг, който също направи 13 поредни титли, но между 1992 и 2004 година. Другият тим с такова постижение е беларуския БАТЕ Борисов, спечели титлите между 2006 и 2018 година.

Разградчани продължават да притежават най-дългата активна серия в Европа, като на второ място по този показател е австрийският РБ Залцбург, който е с 10 поредни, но по всяка вероятност ще сдаде шампионската титла на Щурм Грац в края на този сезон.

"Все още се наслаждаваме. Чувството всяка година е едно и също. Работиш през годината, трудиш се, понякога нещата се получават, понякога не, но когато завършиш успешно има едно осбено чувство. Не само еуфория и удовлетворение, много са емоциите - смесени са.

Да не забравяме, че ни предстои финал за Купата на България, който трябва да изиграем по най-добрия начин, за да спечелим дубъл. После следват три мача, които трябва да изиграем за честта на Лудогорец.

, най-трудните моменти бяха загубата от Нордселанд, тогава помните какви катаклизми имаше в клуба. Това ни даде възможност да си направим изводите. Успяхме да излезем от групата, но това беше един тежък момент за клуба. Този сезон показахме много интересни неща и зарадвахме нашите фенове. Имаме още малко работа да свършим до края на сезона", каза изпълнителният директор Ангел Петричев на снощните празненства.

CHF CHF 1 1.98461
GBP GBP 1 2.28258
RON RON 10 3.93116
TRY TRY 100 5.59045
USD USD 1 1.80361