Локо Пловдив надви Етър във Велико Търново

Спорт 18.09.2023 08:42 Снимка: ДНЕС+

Локо Пловдив надви Етър във Велико Търново

"Смърфовете" събраха 25 точки на първото място

Локомотив Пловдив победи с 1:0 Етър като гост и отново се настани на първото място в класирането на efbet Лига. "Смърфовете" взеха трите точки благодарение на гол на Евандро точно преди почивката. 

Етър игра повече от едно полувреме с човек по-малко.

В 5-ата минута Николай Янков изведе Кольо Станев на добра позиция, но ударът на крилото мина встрани от вратата на Динко Хоркаш. Три минути по-късно Джовани Бариани отправи първия точен изстрел в срещата, но той не затрудни Мартин Величков.

В 20-ата минута се откри най-добрата възможност за Локомотив в срещата. След хубаво разиграване топката стигна до Димитър Илиев, който реши да преодолява Величков технично, но ударът му не намери вратата.

Шест минути по-късно Георги Минчев бе изведен 1:1 с Мариян Иванов. Първоначално Ивайло Ненков даде само жълт картон на защитника, но след намесата на ВАР капитанът на Етър получи директен червен картон.

В седмата минута на добавеното време на първата част. Джовани получи дълъг пас и подаде към Илиев, който технично продължи топката с пета към Евандро. Той с красив удар от границата на наказателното поле даде преднина на "железничарите".

В 57-ата минута Етър можеше да изравни резултата. Крум Стоянов центрира към Валери Христов, който стреля с глава, но ударът му беше избит от Хоркаш.

14 минути по-късно Локомотив Пловдив вкара втори гол. Джовани стреля, но неговият удар беше блокиран. Топката попадна в Дион, който хладнокръвно завърши. След намесата на ВАР, попадението беше отменено заради засада.

В 84-ата минута Крум Стоянов центрира към Мартин Моран, който свали топката към Мартин Тошев, но неговият изстрел попадна в тялото на Хоркаш.

CHF CHF 1 1.98461
GBP GBP 1 2.28258
RON RON 10 3.93116
TRY TRY 100 5.59045
USD USD 1 1.80361