"Локо" (Пд) победи с 3:1 "Спартак" (Вн), гостите завършиха мача с 10 души

Спорт 29.04.2023 09:04 Снимка: ДНЕС+

"Локо" (Пд) победи с 3:1 "Спартак" (Вн), гостите завършиха мача с 10 души

"Локомотив" (Пд) победи с 3:1 "Спартак" (Вн) в мач от 28-ия кръг на Първа лига  Домакините натиснаха още след началния съдийски сигнал на Ивайло Ненков. В 3-ата минута Петър Витанов стреля, а топката се отби в ръката на Роберто Хименес от тима на гостите. "Черно-белите" поискаха дузпа. Реферът реши да се довери на системата ВАР и след триминутен оглед отсъди 11-метров наказателен удар в полза на "смърфовете". Зад топката застана Джовани, който  хладнокръвно реализира за 1:0. В 14-ата минута Димитър Илиев излезе на удобна позиция, но битата от него топка излезе в аут. Десет минути по-късно Бабакар Дион от домакините уцели гредата. Гостите организираха няколко опасни атаки

В 41-ата минута Денис Баланюк изскочи сам срещу Динко Хоркаш, тръгна да го лъжа, но Петър Витанов изчисти коженото кълбо пред голлинията. Секунди преди почивката преотстъпения на "Спартак" (Вн) именно от "Локомотив" (Пд) Луан изравни 1:1. Арбитърът призна попадението, след като видя ситуацията чрез системата ВАР.

Варненци започнаха по-добре второто полувреме. В 59-ата минута Иван Йорданов проби отдясно и подаде на Денис Баланюк, който обаче пропусна от удобна позиция. Локомотивци реагираха и в 68-ата минута при атака на "черно-белите" топката беше центрирана в наказателното поле на гостите, където Мартин Паскалев я прати с глава във вратата на съперника за 2:1.

Минута след гола домакините организираха опасна атака, а Пламен Димов събори откъсналият се Джовани. Най-напред капитанът на гостите получи жълт картони. Съдията прегледа ситуацията със системата ВАР и вдигна червен картон на капитана на спартаклии. "Смърфовете" установиха пълен контрол на ситуацията. В 80-ата минута Петър Витанов стреля опасно с глава, но право в ръцете на Иван Дичевски. След седем минути Димитър Илиев беше близо до се разпише, след като отправи удар с глава, но право в ръцете на стража на съперника. Секунди преди края на мача той обаче фиксира крайното 3:1 в полза на домакините.

CHF CHF 1 1.99574
GBP GBP 1 2.27846
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.59184
USD USD 1 1.8056