"Локо" (Пд) пак първи след 1:0 над "Арда"

Спорт 19.08.2023 08:35 Снимка: ДНЕС+

"Локо" (Пд) пак първи след 1:0 над "Арда"

"Локомотив" (Пд) победи с 1:0  "Арда"  на своя стадион в парк "Лаута" в среща от шестия кръг на Първа лига. С този си успех "черно-белите" набраха 16 точки и отново оглавиха временното класиране. В 10-ата минута Димитър Илиев, който изигра своя мач №350 в елита на българския футбол намери Джовани на удобна позиция, бразилецът преодоля двата защитници на гостите и стреля, но топката излезе в аут. Девет минути по-късно Абубакар Тунгара подаде на Преслав Боруков, който обаче отправи неточен удар. В следващите минути "черно-белите" наложиха надмощие, но не успяха да застрашат сериозно вратата на противника. Гостите заиграха по-внимателно в отбрана и разчитаха на контраатаки. В 42-ата минута "смърфовете" организираха опасна атака. Матеус Да Силва изведе на чиста позиция Димитър Илиев, който отправи удар с глава, но коженото кълбо излезе в аут. Второто полувреме започна с леко надмощие на локомотивци.

В 53-ата минута обаче Милен Стоев от гостите отправи неточен удар с глава.
В 67-ата минута Милен Желев от "Арда" стреля с глава, но Динко Хоркаш спаси. Две минути по-късно Петър Андреев от домакините откри резултата. Влезлият на смяна футболист получи брилянтен пас от Джовани, излезе сам срещу Анатолий Господинов и хладнокръвно се разписа за 1:0. Три минути по-късно Станислав Иванов от гостите вкара гол. Съдията Станислав Тренчев обаче го отмени след консултация със системата ВАР, отсъждайки, че нападателят на гостите е бил в засада, когато е получил топката.

В 86-ата минута Пламен Крачунов от "Арда" стреля опасно с глава, но коженото кълбо излиза в аут. Секунди преди края на срещата Кристиан Пешов от домакините стреля опасно, но вратарят на Арда изби.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822