Лийдс и Манчестър Сити поделиха точките след вълнуващ мач на „Еланд Роуд”

Спорт 04.10.2020 10:30 Снимка: ДНЕС+

Лийдс и Манчестър Сити поделиха точките след вълнуващ мач на „Еланд Роуд”

Лийдс и Манчестър Сити завършиха наравно 1:1 в интригуващ сблъсък от четвъртия кръг на „Еланд Роуд“.

„Гражданите“ започнаха много активно и можеха да поведат рано-рано, ако не бяха намесите на Илан Мелие, както и неточните изстрели на играчите на Пеп Гуардиола. Все пак, Рахийм Стърлинг даде заслужен аванс на Сити след асистенция на новата придобивка Феран Торес. Сити продължиха да диктуват темпото и да създават по-опасни положения, но не успяха да вкарат втори гол, а от своя страна възпитаниците на Марсело Биелса на два пъти можеха да се доберат до равенството, но Едерсон се прояви с две страхотни намеси в наказателното поле.

През втората част „белите“ показаха вълнуващ футбол и след няколко добри слизания към бразилския страж на гостите, както и греда на Родриго, изравниха чрез испанския национал, който се възползва от грешка на Едерсон, за да възстанови паритета с дебютния си гол за клуба. Бразилецът не съумя да боксира топката след ъглов удар и позволи на офанзивния футболист на домакините да вкара от близка дистанция. До края и двата отбора можеха да стигнат до трите точки, като гредата отново беше верен приятел на Сити при един удар с глава на Родриго и страхотна изява на Едерсон, а манчестърци имаха на няколко пъти претенции за дузпа, най-вече за две падания на Рахийм Стърлинг. Главният съдия Майк Дийн обаче остави играта да продължи.

Въпреки натиска си в края, Сити загуби точки във втори пореден мач от лигата след разгрома от Лестър на „Етихад“ в миналия кръг. Гуардиола и компания са с актив от четири точки след три изиграни срещи, след като почиваха в първия кръг заради ангажиментите си в Шампионска лига. От своя страна, Лийдс продължи с чудесното си представяне от началото на кампанията и има седем точки от четири двубоя, като отстъпи единствено на шампиона Ливърпул на старта на сезона. В следващия кръг Лийдс приема у дома Уулвърхемптън, докато Манчестър Сити играе в къщи с Арсенал. /БГНЕС

CHF CHF 1 2.00269
GBP GBP 1 2.28725
RON RON 10 3.9325
TRY TRY 100 5.59629
USD USD 1 1.80911