Ливърпул почете убития Джордж Флойд по време на тренировка

Спорт 02.06.2020 10:46 Снимка: ДНЕС+

Ливърпул почете убития Джордж Флойд по време на тренировка

Съставът на Ливърпул падна на коляно по време на тренировка на „Анфийлд“ в знак на обединение след смъртта на Джордж Флойд в Минеаполис.

Това се случва ден след като играчите на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо и Ашраф Хакими призоваха за справедливост, носейки фланелки с надпис „Справедливост за Джордж Флойд“ в двубоя срещу Падерборн от Бундеслигата в неделя. Джеймс Милнър публикува снимка на състава в Туитър, който пада на коляно около централния кръг на „Анфийлд“, като съотборниците му Трент Алекзандър-Арнолд и Анди Робъртсън го последваха малко след това.

Санчо и Хакими не бяха единствените играчи в Германия, които показаха гнева си след насилствено предизвиканата смърт на 46-годишния тъмнокож мъж. Маркус Тюрам от Борусия Мьонхенгладбах падна на коляно, за да отдаде почит към Флойд, след като отбеляза първото си попадение при успеха над Унион Берлин с 4:1 по-рано в неделя, а американският бранител Уестън Маккени показа послание на капитанската си лента, гласящо „Справедливост за Джордж“ при победата на неговия Вердер Бремен при визитата на Шалке 04 в събота.

Бившият НБА шампион Стивън Джаксън, крилото на Ел Ей Лейкърс ЛеБрон Джеймс и младата тенисистка Коко Гоф също изразиха гнева си след смъртта на Флойд, като ЛеБрон попита в Туитър „Защо Америка не ни обича!!!!???“ в неделяПолицейският служител от Минеаполис Дерек Човин бе обвинен в петък в убийството на невъоръжения 46-годишен Флойд, след като запис от телефон разкри как белият служител притиска врата на Флойд няколко минути, преди той да издъхне. Това предизвика вълна от протести и безредици не само на територията на САЩ, но и по света./БГНЕС

CHF CHF 1 2.01549
GBP GBP 1 2.2841
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.63583
USD USD 1 1.83147