Левски зацикли и със зимната селекция

Спорт 17.11.2022 18:40 Снимка: ДНЕС+

Левски зацикли и със зимната селекция

Зимната селекция на Левски зацикли далеч преди Нова година, пише „Тема Спорт“.

Преговорите с двама от набелязаните играчи от Станимир Стоилов са ударили на камък.

Единият от посочените футболисти се подвизава в бразилското първенство и в началото е дал зелена светлина за преминаване на „Герена“. Сините имат още време, за да се разберат и с двамата и те да преминат при столичани.

Единият от двамата играчи е нападател – пост, на който тимът има крещяща нужда. Както знаем, желанието на Мъри Стоилов е Левски да привлече новите си попълнения преди старта на подготовката, за да може времето им за адаптация в тима да е по-плавно.

През миналата година сините уредиха преди Нова година бразилците Цунами и Велтон, както и централния защитник Ноа Сонко Сундберг. Сега нещата не стоят така и заради неяснотата около бъдещето на клуба.

След Общото събрание на акционерите мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков заяви, че ще изстреля сините в друга орбита, което веднага наведе на мисълта, че сделка за смяна на собствеността с „Юнайтед Груп“ е много близо, но той лаконично отклони въпросите по тази тема.

Едно е ясно, при положителен сценарий с мощната компания сините ще имат добри средства за селекция и клубът няма да има проблем с привличането на набелязаните футболисти, но при друг развой – ще се действа в „икономичен режим“, както сподели Станимир Стоилов.

Вече стана ясно, че Левски ще проведе зимния си лагер в Дубай, като сумата за подготовката в емирствата възлиза на 500 000 лева. Едномесечният престой на сините е осигурен от два спонсора, като част от парите ще отидат за намирането на силни съперници за контроли, а желанието за тази дестинация е на Станимир Стоилов.

CHF CHF 1 2.02049
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.63146
USD USD 1 1.83594