"Левски" отпразнува юбилея си с победа над децата на "Лудогорец"

Спорт 27.05.2024 08:35 Снимка: БТА

"Левски" отпразнува юбилея си с победа над децата на "Лудогорец"

Левски победи Лудогорец в първенството за първи път от 2016 година, като затвори позитивно сезона си в efbet Лига.

Столичани надвиха експериментален състав на шампиона с 1:0 на "Герена" и официално завършиха първенството на четвъртото място с 64 точки.

Двубоят беше празничен за "сините", тъй като те отбелязаха 110-ата годишнина от основаването на клуба. За целта бяха подготвени различни инициативи преди и по време на мача. Треньорът на Левски Николай Костов изведе тима си за последен път, а преди това той получи благодарствен плакет от изпълнителния директор на клуба Даниел Боримиров.

Мачът беше последен и за капитанът Николай Михайлов. Стражът също получи благодарствен плакет както от Боримиров, така и от директорът в Лудоогрец Ангел Петричев. Символично Михайлов започна като титуляр и бе заменен в 13-ата минута, като получи аплодисментите от публиката и играчите на двата отбора. Другите 21 на терена му направиха шпалир преди да бъде за менен от младия Пламен Андреев.

 

Снимка: БТА

 

Лудогорец игра с много експериментален състав с общо 11 промени, като за първи път от много години насам излезе с деветима българи. Шанс за изява получиха млади играчи като Владислав Найденов, Анастас Пемперски, Николай Николов и отново вратарят Дамян Христов. Така финалният актив на разградчани е 82 точки след две загуби в последните им три мача.

Това позволи на Левски да доминира мача, макар че през първото полувреме "сините" не успяха да вкарат гол. Дори Лудогорец имаше първата добра възможност, но Клод Гонсалвеш стреля встрани с удар по земя. На другата врата същото направи и Рикардиньо, а Марин Петков също бе на сантиметри от откриващо попадение.

Снимка: БТА

Николай Костов направи две смени на почивката и отборът му заигра много по-добре. Така в 48-ата минута резултатът бе открит от бразилеца Фабио Лима. Той се възползва от перфектен пас на Джавад Ел Джемили.

Левски продължи да е по-активният отбор в атака, за да последват пропуски на Патрик-Габриел Галчев и Филип Мислович. Вратарят Дамян Христов след това спаси удар на Ел Джемили.

Снимка: БТА

"Сините" бяха най-близо до втори гол в 83-ата минута, когато резервата Асен Чандъров стреля технично, но бе спрян от десния страничен стълб.

После Чандъров направи голяма глупост, когато след конфликт изрита без топка младият Николай Николов и беше изгонен с директен червен картон. Това обаче не попречи на домакините да задържат аванса си в резултата и да постигнат първа победа над Лудогорец в първенството то 2016 година.

CHF CHF 1 2.05078
GBP GBP 1 2.31374
RON RON 10 3.9295
TRY TRY 100 5.57012
USD USD 1 1.82993