"Левски" на Генчев остана перфектен след победа в Пловдив

Спорт 03.08.2024 09:02 Снимка: ДНЕС+

"Левски" на Генчев остана перфектен след победа в Пловдив

Левски продължава с перфектния си старт на сезона, постигайки трета поредна победа - този път при гостуването си на Локомотив (Пловдив).

Отборът на Станислав Генчев изигра много силно първо полувреме, в което поведе рано с гол на Асими Фадига, а в края на мача отбеляза втори решителен чрез новото попълнение Мустафа Сангаре.

"Сините" заслужиха третия пореден успех с по-добра игра и вече имат 12 вкарани гола през сезона и само един допуснат. За Локомотив на Любослав Пенев загубата е първа след триумфа над Арда на старта и равенството в дербито на Пловдив с Ботев.

Първото полувреме беше много динамично и изпъстрено с голови положения, най-вече пред вратата на домакините. Първото по-сериозно от тях в деветата минута изведе Левски в резултата, когато Джавад Ел Джемили разсече защитата на Локото с извеждащ пас към Асими Фадига, който сам срещу вратаря вкара третия си гол за сезона - 1:0.

В 15-ата минута "смърфовете" се разминаха с изравняване, когато Ефе Али технично преодоля двама съпенрици и стреля силно по земя, но бе спрян от страничната греда.

Последва много силен период на "сините", в който без да е пресилено да се каже те можеха да вкарат още три гола. Първо Евертон излезе сам срещу вратаря Мартин Луков и не успя да го преодолее. Последва корнер, при който стражът отрази и удар с глава на непокрития Кристиан Димитров. От ситуацията се получи корнер, при който този път Килаин Ван дер Каап стреля с глава, нацелвайки напречната греда. В края на полувремето и Евертон Бала имаше шанс от пряк свободен удар, но стреля на сантиметри над гредата.

През втората част Локомотив погледна по-смело напред и най-добрата ситуация се откри в 55-ата минута, когато Мичи Нтело получи центриране от десния фланг и ударът му бе спасен от Пламен Андреев. В ситуацията обаче почти сигурно имаше засада. Секунди по-късно и Жулиен Лами имаше шанс да вкара, но стреля неточно.

Левски бе по-добър в последните минути и пропусна шанс чрез резервата Мустафа Сангаре, който надбяга по-бавните защитници на Локо и не уцели вратата.

Френското попълнение обаче все пак вкара втория си гол за сезона в 85-ата минута, след като отново показа завидната си скорост.

В продължението на срещата Марин Петков вкара трети гол, но той бе отменен заради засада на асистента Патрик Мислович.

CHF CHF 1 2.07339
GBP GBP 1 2.30098
RON RON 10 3.93084
TRY TRY 100 5.44164
USD USD 1 1.8051