Летящ Локо Сф "гостува" на закъсал Хебър

Спорт 07.10.2022 17:32 Снимка: ДНЕС+

Летящ Локо Сф "гостува" на закъсал Хебър

Хебър и Локомотив (София) откриват 13-ия кръг в Първа лига.

Двубоят е днес от 17:30 часа на националния стадион, като символичен домакин са пазарджиклии.

Настроението при железничарите е приповдигнато, след като в предишния двубой те победиха шампиона Лудогорец.

Опасенията на треньора Станислав Генчев са да не се получи подценяване на срещата с Хебър, който е на предпоследно място в подреждането.
Закъсалият новак ще търси първи точки под ръководството на новия старши треньор Владимир Манчев, който дебютира начело на тима със загуба от Арда с 0:1 в миналия кръг. Пазарджиклии са предпоследни в класирането с едва седем точки, като взеха само една в последните си пет мача за първенство.

Тимът е в серия от 4 поредни загуби и няма отбелязан гол от месец август насам или в седем поредни мача.

Емануил Манев и Тодор Чаворски има голям шанс да бъдат върнати в отбора от старши треньора Владимир Манчев, след като бяха предишния  вече наставник Фулвио Пеа беше решил, че няма да разчита на тях. В отбора няма сериозни кадрови проблеми и Манчев ще заложи на оптимален състав в търсене на изход от кризата.

Локо Сф прави повече от добра кампания. И при нова победа не само че ще се утвърди в шестицата, но и смело ще погледне към челото. В този кръг среща си дават ФК ЦСКА 1948 Сф – Черно море и Лудогорец – ЦСКА – отбори, които са пред червено-черните в класирането, но част от тях, ако не и всичките, ще загубят точки.

Станислав Генчев е доволен от възпитаниците си и сподели, че до момента те надхвърлят очакванията му.

„Преди сезона имахме нужда от доста нови, започнахме с едва 13-14 човека. Важно беше да направим добра селекция, която да свикне с изискванията. До момента мисля, че надскачаме очакванията“, каза Генчев пред Диема Спорт.

Аут за днешния сблъсък е Антонио Вутов, който бе изгонен срещу Лудогорец. Очаква се вместо него да започне Юлиян Ненов.

В стартовата единайсеторка ще се завърне голмайсторът на столичани Димитър Митков, който нямаше право да играе срещу орлите.

Другата добра новина е възстановяването на Давид Малембана. Той страдаше от контузия и все още не е взел участие в двубоите през настоящата кампания.

Капитанът Красимир Милошев се завръща след наказание, а защитникът Каду Рибейро Дурвал вече е уреден с картотека и ще бъде на разположение на Генчев.

CHF CHF 1 2.00269
GBP GBP 1 2.28725
RON RON 10 3.9325
TRY TRY 100 5.59629
USD USD 1 1.80911