Легенди след поредните антирекорди: Юнайтед трябва да смени Тен Хаг още днес

Спорт 07.05.2024 12:38 Снимка: ДНЕС+

Легенди след поредните антирекорди: Юнайтед трябва да смени Тен Хаг още днес

Манчестър Юнайтед бе разбит с 0:4 от Кристъл Палас като гост във Висшата лига, но по-лошото бе, че капитулира тотално срещу противника. Мениджърът Ерик тен Хаг отново обясни, че поема отговорността за това, че тимът му не е бил на необходимото ниво.

А две легенди в студиото на канала на Премиер лийг - Пол Скоулс и Майкъл Оуен, се обединиха: Отборът е много зле трениран, вероятно един от най-лошо подготвените в първенството. И Тен Хаг трябва да бъде махнат още сега, не през лятото.

"Това не е прекалено - отсече Оуен. - Аз не виждам какво прави добре тимът на Тен Хаг. В клуба има треньор като Стив Макларън, който е специалист по това да организира добре отборите си на терена, правилно заставане в отбрана, добро подреждане в средата на терена. Играл съм под негово ръководство. Той няма нищо общо с това, което виждаме - това е работа на Тен Хаг.

Ясно ми е, че ще го махнат през лятото, но аз не разбирам защо не го направят още сега? При три оставащи важни мача, които решават класирането за Европа, както и при финал за Купата на ФА с Манчестър Сити... Юнайтед не може да влезе в тези двубои в такова състояние."

Скоулс го подкрепи:

"Отборът е неорганизиран, липсва желание, а разликата в класите днес в полза на Палас бе плашеща. Да, има контузии. Да, има хора, които играят на непознати за тях позиции.

Но те са играчи на Манчестър Юнайтед. Не може да имаш извинения да те надиграват по такъв начин. Палас можеше да ни бие с два пъти повече голове. Съгласен съм по темата с Макларън - той е добър вариант да поеме краткосрочно отбора. Един от най-добрите треньори в работа за конкретни мачове с отборите си."

Мениджърът от Нидерландия чупи антирекорди.

- Това бе 13-а загуба на "червените дяволи" в първенството за сезона. Никога не са имали толкова в ерата на Висшата лига (от 1992-ра).

- Никога не са завършвали под седмо място. Сега са осми с 54 точки - равни с Челси и две по-малко от Нюкасъл.

- Допуснатите 81 гола са най-много във вратата на Юнайтед от 1976-77 г.

- За последен път грандът завърши с отрицателна голова разлика през 1990 г., а сега е с минус три, при три оставащи мача.

Всичко това поставя отбора в много деликатна ситуация. Да, финалът за Купата на ФА може да е частично изкупление, ако бъде спечелен. Но в първенството статистиките са стряскащи.

Юнайтед може да остане извън Европа, защото към момента е на позиция, която не му дава квота за турнирите. Купата е единият път, но другият минава през поне шесто място. Трите оставащи мача изглеждат много трудни - домакинства на Арсенал и Нюкасъл, гостуване на Брайтън.

Провал да влезе в Лига Европа ще донесе нови икономически поражения на Юнайтед, след като в Англия вече изчислиха, че неуспехът да се влезе в Шампионската лига в нейния първи сезон в новия формат носи загуби от между 75 и 95 милиона лири.

CHF CHF 1 1.98461
GBP GBP 1 2.28258
RON RON 10 3.93116
TRY TRY 100 5.59045
USD USD 1 1.80361