Легенда смята, че трансфер в Реал ще отвори вратите на Мбапе към "Златната топка"

Спорт 09.05.2024 17:11 Снимка: ДНЕС+

Легенда смята, че трансфер в Реал ще отвори вратите на Мбапе към "Златната топка"

Големият нидерландски нападател Рууд ван Нистелрой говори за потенциалното преминаване на Килиан Мбапе в Реал (Мадрид). Френската суперзвезда е сочен като сигурно ново попълнение на испанците, след като вече обяви, че ще напусне Пари Сен Жермен в края на сезона, но все още не е казал къде точно смята да продължи кариерата си.

Ван Нистелрой е двукратен футболист №1 на родината си, както и трикратен голмайстор на Шампионската лига. 47-годишният бивши футболист знае какво е да си част от "белите", защото игра в испанската столица между 2006 и 2010 година.

Ван Нистелрой вкара 64 гола в 96 мача за Реал за малко повече от три сезона в клуба. На "Бернабеу" той стана двукратен шампион на Испания, а също така веднъж взе Суперкупата на страната. През сезон 2006/2007 взе и голмайсторския приз на Ла Лига с 25 попадения в 37 шампионатни срещи.

"Дали си представям Мбапе в Реал? Тази година - да. Килиан е много умен играч и човек. Уверен съм, че той мисли за най-добрите възможности за кариерата си, защото още е много млад. За да спечели "Златната топка", той трябва да премине в Мадрид", смята Ван Нистелрой.

Според него Мбапе ще може да играе заедно с Винисиус и Родриго, като тримата ще сменят позициите си по време на мачовете и нито един от тях няма да бъде закотвен да играе като деветка през цялото време, получавайки пълна свобода от Карло Анчелоти.

"Такъв тризъбец в нападение с Джуд Белингам отзад... Звучи като нещо страшно, защото говорим за невероятна скорост. С тяхна помощ Реал може да отвори вратите към нова незабравима епоха за клуба", добави той в интервю за вестник AS.

25-годишният голмайстор има 43 гола и 10 асистенции в общо 46 мача за ПСЖ във всички турнири. Парижани обаче претърпяха крах във вторник вечер, след като отпаднаха в полуфиналите на Шампионската лига от Борусия (Дортмунд).

"Жълто-черните" пък ще играят именно срещу Реал във финала на турнира на 1 юни на "Уембли".

CHF CHF 1 1.98461
GBP GBP 1 2.28258
RON RON 10 3.93116
TRY TRY 100 5.59045
USD USD 1 1.80361