Крумовград продължава да жъне победа след победа

Спорт 25.02.2024 18:06 Снимка: БТА

Крумовград продължава да жъне победа след победа

Една от изненадите на сезона в efbet Лига - новакът Крумовград, записа четвърта поредна победа.

Отборът на Станислав Генчев триумфира в столичния квартал "Надежда" над Локомотив София с 2:0 в среща от 22-ия кръг, като постигна дубъл над този съперник.

В предишните кръгове Крумовград победи още Берое, ЦСКА 1948 и Ботев Пловдив. По този начин вече има актив от 30 точки и е на деветото място, далеч от опасната зона.

За Локо на Данило Дончич загубата идва след триумфа над Хебър в миналия кръг, а тимът остава само с две победи в 11-те си домакински мача до момента. В класирането "железничарите" са 13-и с 22 точки.

През почти целия мач Крумовград беше по-опасният тим с по-чисти голови положения. В 11-ата минута Александър Колев пое топката в наказатленото поле и стреля силно от малък ъгъл, но Любенов направи хубаво спасяване.

Резултатът бе открит в 19-ата минута след центриране от десния фланг на Димитър Тонев и засечена топка от Серкан Юсеин, който с воле вкара втория си гол през сезона.

През първата част Локо имаше само един шанс за гол и той се откри пред Мики Орачев в 39-ата минута, но ударът му бе спасен от Янко Георгиев.

През втората част головите положения бяха много повече. В 57-ата минута удар на Симеон Мечев беше спасен прекрасно от вратаря на гостите.

В 60-ата пък на другата врата Димитър Тонев центрира за Алекс Колев и неговият изстрел с глава мина на сантиметри от вратата преди той да се сблъска тежко със стража Любенов.

В 65-ата минута Серкан Юсеин изпълни пряк свободен удар от малък ъгъл и се размина с втори гол след ново спасяване на Любенов.

Малко след това удар на Колев бе избит от гол линията от Диме Димов. Последният шанс за Локо пък бе в 70-ата минута, когато далечен удар на Карлос Франса също бе отразен от Янко Георгиев.

Късно в 5-минутното продължение Крумовград хвана съперника си на контра за втори гол, като Алекс Колев заслужи попадение след много лоша игра на защитата в червено-черно. За таранът това бе шести гол в последните пет мача от първенството.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822