Кръстаич поиска трима кондиционни треньори за националния

Спорт 23.07.2022 11:17 Снимка: ДНЕС+

Кръстаич поиска трима кондиционни треньори за националния

Новият наставник на националния ни отбор Младен Кръстаич е поискал трима кондиционни треньори, които да работят с неговия екип по време на лагерите през септември.

Все още не е ясно дали БФС ще се справи със задачата, но поне двама ще бъдат осигурени. Георги Иванов-Гонзо дори вече имал съгласието на един да се включи в лагерите.

Кърстаич присъства на мача ПАОК - “Левски” от Лигата на конференциите, след което бе в Бистрица за ФК ЦСКА 1948 - "Лудогорец" и в понеделник се прибира в Сърбия. Той е имал намерение да ходи и на “Славия” - “Левски”, но двубоят бе отложен от БФС. 

В момента се преговаря за два контролни мача на националите през ноември.

Най-напреднали са разговорите с Кипър, но все още няма подписан договор. И другият съперник ще бъде търсен в близка до България държава. Единствено от евентуалните съперници отпада Северна Македония, първо, защото сме в една група за Лигата на нациите и второ, заради обтегнатите отношения между двете държави.

Иначе официалният дебют на Кърстаич ще бъде през септември, когато приемаме Гибралтар и гостуваме на Северна Македония в последните си мачове от Лигата на нациите.

Кърстаич пое националния отбор на мястото на Ясен Петров, който подаде оставка след разгрома от Грузия в София. Заради това в последните два мача отборът бе воден от Георги Иванов-Гонзо, който направи две равенства и остана непобеден като национален селекционер.

CHF CHF 1 2.02049
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.63146
USD USD 1 1.83594