Красен Кралев се срещна с шефовете на световния и европейския волейбол

Спорт 18.10.2022 12:21 Снимка: ДНЕС+

Красен Кралев се срещна с шефовете на световния и европейския волейбол

Това стана по време на гала-вечерта "100 години волейбол"

Бившият министър на спорта и настоящ депутат от ГЕРБ-СДС Красен Кралев бе сред официалните гости на празненството за "100 години волейбол в България". Той беше приветстван от президента на БФВ Любо Ганев, който благодари за изключителната помощ от ММС за този спорт по време на мандатите на Кралев. 

Церемонията по повод празника на най-успешния ни колективен спорт бе с акцент върху легендите на българския и световния волейбол, както и на всички хора и клубове с принос в развитието му през годините. Специално за галата в България пристигнаха президентът на международната федерация по волейбол (FIVB) д-р Ари Граса и Александър Боричич, който е начело на европейската конфедерация (CEV). 

Красен Кралев, който е Посланик на Европейския волейбол имаше неформални срещи и с двамата, на които бяха обсъдени въпроси около развитието на този спорт в България и по света. 

Кралев беше удостоен със званието Посланик на Европейския волейбол по време на заседанието на Борда на Европейската волейболна конфедерация (CEV), което се проведе във Верона, Италия на 2 май 2021 година. 

“Тези сто години за нас са епоха на гордост, на много драми, на победи и паметни моменти за историята. Надяваме ме и в следващите години българският волейбол да бъде сред водещите спортове и да заеме своето достойно място на световната сцена”, заяви президентът на БФВ Любомир Ганев.

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.27277
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.62941
USD USD 1 1.81448