Красен Кралев награди най-добрите фехтовачи за 2020 година

Спорт 12.01.2021 16:34 Снимка: ДНЕС+

Красен Кралев награди най-добрите фехтовачи за 2020 година

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди Йоана Илиева, която беше избрана за най-добър фехтовач на България за 2020 година. Илиева продължи силното си представяне и заслужи приза, след като стана европейска шампионка на сабя при жените до 20 години. Отличен беше и нейният треньор Ивайло Воденов, който беше определен за най-добър наставник. Награждаването се състоя по време на среща между Кралев и ръководството на Българската федерация по фехтовка (БФФ). Спортният министър пожела на Илиева да спечели мечтаната квота за Oлимпийските игри в Токио, които ще се проведат през лятото.

Красен Кралев награди с почетен плакет на ММС световния шампион на сабя от 1983 г. Васил Етрополски за заслугите му към развитието на фехтовката в България. В неговата академия, която разполага със седем центъра в страната, се подготвят някои от най-добрите ни състезатели.

Представителите на федерацията споделиха плановете си да подготвят кандидатура на София за домакинство на кръг от Световната купа за мъже и жени, от която ще се разпределят точки за олимпийската ранглиста. Надпреварата е планирана за края на месец март.

Председателят на БФФ Величка Христева отчете, че заради пандемията от COVID-19 са настъпили сериозни размествания в международния състезателния календар, но у нас големите турнири по фехтовка са били проведени. Тя благодари на министър Красен Кралев за помощта, която ММС оказва на клубовете, които през 2021 година ще получат двойно повече средства за реализирането на своите проекти по Програмата за развитие на спортните клубове. От името на БФФ Васил Етрополски връчи на министър Кралев плакет с благодарност за подкрепата към спорта./tribune.bg 

CHF CHF 1 1.7868
GBP GBP 1 2.26611
RON RON 10 4.01114
TRY TRY 10 2.28269
USD USD 1 1.61066