Конгресът прие оставката на Борислав Михайлов

Спорт 15.03.2024 13:36 Снимка: ДНЕС+

Конгресът прие оставката на Борислав Михайлов

Конгресът на БФС прие оставката на Борислав Михайлов. Оставката на Михайлов бе приета с 313 гласа „За“ и 12 „Против“.

„Това в последните години бе футбол по време на холера. Революционерите не разбраха, че на футбола не му трябва революция, а обединение, мир и спокойствие. Същите предизвикаха грозна революция на улиците", каза Михайлов във финалното си обръщение към делегатите. По предложение на Михайлов гласуването бе явно, за да се спести време.

След това бе прието и освобождаването на състава на Изпълнителния комитет. След гласуването на оставката на Михайлов и Изпълкома, водещият заседанието Атанас Фурнаджиев даде почивка до 14:00 часа.

„Боли ме по-скоро от това, че усърдната работа, следването на стратегията стъпка по стъпка, изпълнението и преизпълнението на поставените цели и задачи, усилията на БФС под мое ръководство да положи основите на добро и светло бъдеще, всичко това бе зачеркнато по агресивен, циничен и пошъл начин.“ Това заяви Борислав Михайлов по време на Конгреса.

„Всеки може да говори за цветя и рози, всеки може да говори за най-добрите практики и да дава пример за най-развитите страни, но тънкият и важният момент е да осъзнаваш своята реалност, да осъзнаваш политическите, икономическите и демографските обстоятелства, които няма как да финтираш и да пренебрегнеш само с помпозни философии, най-общо казано – да бъдеш реалист, да владееш ситуацията с всичките й особености и да се стараеш да надграждаш“, каза още Михайлов и допълни, че той е направил всичко това през последните 18 години, които са били трудни за държавата.  

Кандидатите са седем –Михаил Касабов, Георги Иванов-Гонзо, Димитър Бербатов, Георги Градев, Георги Захариев, Петьо Костадинов и Манол Иванов.

Право на глас имат представителите на 493 клуба. Общият брой клубове с глас е 525, но по една или друга причина 32 от тях не са излъчили свой представител за гласуването.

Бързата сметка показва, че ако в залата се явят и гласуват всичките 493 делегати, на някой от кандидатите за президент ще са му необходими 247 гласа за победа на първи тур. В противен случай двамата, получили най-голям вот, ще отидат на балотаж.

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549