Кметът на Кърджали поиска публика за България - Унгария, още нямал писмо от БФС

Спорт 14.11.2023 12:01 Снимка: ДНЕС+

Кметът на Кърджали поиска публика за България - Унгария, още нямал писмо от БФС

Кметът на Кърджали Ерол Мюмюн публикува на личния си профил нова информация относно евентуалното провеждане на европейската квалификация България - Унгария в неговия град. Той вече настоява на трибуните да бъдат допуснати фенове. Ето какво пише г-н Мюмюн:

"Скъпи съграждани и привърженици на футбола,
Бих искал да внеса яснота във връзка с появилите се информации относно предстоящата среща между националните отбори на България и Унгария за евентуално домакинство на Кърджали. Към момента няма постъпило официално писмо от страна на Българския футболен съюз към Община Кърджали с искане националният ни отбор по футбол да приеме отбора на Унгария на стадион „Арена Арда“.
Въпреки, че остава съвсем кратко време до началото на двубояОбщина Кърджали остава в готовност да окаже пълно съдействие за ползването на стадиона и организацията на срещата, съобразно своите правомощия и ангажименти.
Държа да подчертая, че домакинството на България срещу Унгария ще се превърне в истински празник за феновете на футбола в Кърджали и региона. Ние сме футболен град с богата история и традиции в лицето на ПФК „Арда – 1924“.
Затова нашето категорично становище е, че срещата не трябва да се играе пред празни трибуни. Националният ни отбор по футбол, без значение в кой град играе, заслужава пълната подкрепа на българските фенове. Това е и очакването на всички привърженици на футбола в града.
Всички останали въпроси, свързани с мястото и организацията на срещата са от компетенциите на отговорните институции в лицето на Българския футболен съюз."
CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822