Карлос Сайнц ще бъде опериран от апендицит, ще го замести 18-годишен

Спорт 08.03.2024 18:16 Снимка: Getty Images

Карлос Сайнц ще бъде опериран от апендицит, ще го замести 18-годишен

Оливър Биърман ще се превърне в най-младия пилот в историята на Скудерията

Отборът на "Ферари" понесе изключително тежък удар в навечерието на Гран При на Саудитска Арабия.

Карлос Сайнц ще се подложи на операция, на която ще бъде отстранен неговият апендицит. Испанецът се оплакваше от неразположение още при пристигането на отборите в Джеда. Той пропусна медийните изяви, но все пак се включи в първите две тренировки в четвъртък.

След края им той сам призна, че има много сериозно неразположение в областта на стомаха и се чувства зле.

След направените му прегледи лекарите са наложили спешна операция, като Сайнц няма да бъде част от остатъка на Гран При на Саудитска Арабия.

Така неговото място ще бъде заето от резервния пилот Оливър Биърман. 18-годишен британец, за когото това ще е дебют на ниво Формула 1.

Биърман е част от академията на "Према Рейсинг", която подготвя пилоти именно за "Ферари", като се състезаваше във Формула 2. Младият британец дори взе полопозишън за състезанието този уикенд, но няма да се възползва от него заради временното си повишение на пилотското място във "Ферари".

Той ще се превърне в най-младия пилот, карал за "Ферари" в официално състезание, както и в третия най-млад пилот, изобщо участвал в старт от Формула 1.

Все още не е ясно кога Карлос Сайнц ще бъде отново на линия за "Ферари", а предвид факта, че след края на сезона той напуска Скудерията и ще бъде заместен от Люис Хамилтън, специалистите предричат, че испанецът изобщо няма да рискува и да бърза със завръщането си.

Снимка: Getty images
CHF CHF 1 1.9984
GBP GBP 1 2.28811
RON RON 10 3.93061
TRY TRY 100 5.63567
USD USD 1 1.82481