Как точно в Мадрид ще плащат на Мбапе?

Спорт 17.02.2024 18:18 Снимка: АР/БТА

Как точно в Мадрид ще плащат на Мбапе?

Французинът ще заработва огромни суми и на новото място, но по различен начин

Най-значимият футболен трансфер за последните няколко години изглежда като въпрос на време, защото е почти сигурно, че Килиан Мбапе отива в Реал Мадрид.

Суперзвездата на ПСЖ вече информира съотборниците си и ръководството, че напуска през лятото, а единствената реална дестинация е "Сантяго Бернабеу". Флорентино Перес знае как да привлича играчи от такъв калибър и го е доказвал десетки пъти.

Но как точно Реал ще плаща огромната заплата на французина, на която той свикна в Париж така че хем да е доволен, хем да няма сърдити сред другите звезди в новия му отбор?

Схемата разкрива приближеният до мадридчани вестник "Марка", а краткият отговор е един - с много бонуси.

При всички положения Мбапе ще трябва да редуцира заплатата си, тъй като в Испания сумите, които се раздават не са на нивото на катарските инвестиции в ПСЖ.

Но до голяма степен тези пари могат да се компенсират чрез бонусите. Единият от тях е сумата, която се плаща на ръка на Мбапе и агента му при самия трансфер или иначе казано "singing on fee". Това е често използван бонус във Висшата лига, като той се прилага само при свободен трансфер.

Следва бонусът за лоялност. При него се плаща конкретна сума, ако играчът изкара определено време в отбора си, което е посочено предварително в договора. От такъв бонус Мбапе се облагодетелства и в ПСЖ. Това не е случайно, предвид че играе вече седми сезон там, който ще се окаже и последен.

Другата формула за заплащане е бонус за индивидуални отличия и постижения. При играч от ранга на Мбапе се залагат такива като "Златна топка", "Златна обувка", Играч на сезона, брой голове и асистенции и т.н.

Но бонусите не спират тук. Реал може да впише в договора му, че всички заработени допълнителни средства под тази форма могат да станат фиксирани за следващ сезон и така заплатата му да бъде увеличена.

Не трябва да се забравят и приходите, които Мбапе ще заработи заради авторските си права - както от клуба, така и от ФИФА, УЕФА и изобщо навсякъде, където са използвани.

CHF CHF 1 1.9984
GBP GBP 1 2.28811
RON RON 10 3.93061
TRY TRY 100 5.63567
USD USD 1 1.82481