Извинения и от синия Дионис за изпълнението му на откриването на Олимпиадата

Спорт 30.07.2024 18:01 Снимка: ДНЕС+

Извинения и от синия Дионис за изпълнението му на откриването на Олимпиадата

Лавина от коментари предизвика тържествената церемония на Олимпийските игри в Париж, която освен спортната част имаше и музикална. Имаше няколко изпълнения на известни певци, но и едно, за което все още се говори по-специално - на текстописеца и певец Филип Катерина, който се представи с костюм, изцяло боядисан в синьо, с ярко оранжева брада.

Изпълнението му предизвика взрив от коментари, сравняваха го с "Големия смърф" , а сега самият той проговори за всичко в интервю за CNN.

- Изпях моята песен, която се казва "Nue". Това е песен, която казва много прости неща. Ще има ли войни, ако останем голи? Може би отговорът е не, защото не можеш да скриеш оръжие или револвер, когато си гол - започна Филип.

Последва и извинение за изпълнението.

- Много съжалявам, ако е шокирало някои хора, защото изобщо не е било това моето намерение. Възпитан съм като християнин и най-доброто нещо в християнството е прошката. Моля за прошка, ако съм обидил някого и християните по света ще го одобрят, сигурен съм, и ще разберат, че това е просто недоразумение. Никога не е ставало въпрос нито за религията, нито за "Тайната вечеря"... Не, беше само за Дионис. Майка ми винаги ми казваше: "Филип, по-добре да носиш синьо, отколкото жълто, така ти изпъкват очите, синьото е за теб. Отне три часа, за да боядисаме цялото тяло в синьо и също три часа, за да премахнем боята. Все още има следи. Държа ги на пъпа си - каза с усмивка Катерина за CNN.

Неговото изпълнение трябваше да представлява гръцкия бог на плодородието, растителността, живота, виното и удоволствията Дионис.

CHF CHF 1 2.03902
GBP GBP 1 2.32118
RON RON 10 3.93005
TRY TRY 100 5.46018
USD USD 1 1.80694