Изповедта на легендата Гаскойн: Аз съм тъжен пияница

Спорт 06.03.2024 13:53 Снимка: АР/БТА

Изповедта на легендата Гаскойн: Аз съм тъжен пияница

Пол Гаскойн е един от най-големите любимци на феновете на английския футбол. 56-годишната легенда продължава да е на почит сред привържениците на всички клубове, в които е играл, а в списъка личат имена като Нюкасъл, Тотнм, Лацио и Рейнджърс, както и 57 мача с 10 гола за националния тим на Англия.

Години наред обаче Газа се бори както с менталните си проблеми, така и с тези с алкохола, които го преследват още от дните му на играч. Славният футболист открехна вратата към тъгата, която носи със себе си и признава, че дори не живее в собствен дом, а в стая в къщата на агента си.

"Бях щастлив пияници. Но вече не е така. Сега съм тъжен пияница, не излизам навън и не пия в пъбове, а го правя затворен вкъщи", разкрива Гаскойн и споделя, че понастоящем живее при Кейти Дейвис, която е негов агент и се грижи за делата му.

"Опитвам се да не бъда прекалено тъжен. Светът е достатъчно тъжно място така или иначе. Но когато все пак се натъжа, посягам към чашката, за да се развеселя", добавя той.

Убеден е, че ако не бяха проблемите с коленете, със сигурност щеше да има 100 мача за "трите лъва". И вярва, че не е разочаровал мениджърите си, съотборниците си или феновете. А само един конкретен човек.

"Разочаровах себе си. Най-вече след края на кариерата си", казва още Гаскойн, който в интервю през 2021 година направи тъжното признание, че "винаги ще бъде алкохолик".

След като редица опити за терапия и помощ винаги завършват по един и същ начин. Разказва, че напоследък ходи на срещи на анонимните алкохолици заедно със свой приятел и че също така се опитва да замени алкохола с кафе.

До такава степен, че често е изпил шест кафета до 10 сутринта и понякога стига до 15 за ден. Стига се дотам, че "доброжелатели" умишлено оставят бутилка джин пред вратата на къщата на Кейти и се надяват Газа да я взема, за да го снимат.

Агентът му не държи алкохол у дома.

"Гордея се с това, което съм дал на хората. Дарил съм близо милион паунда на 10 различни благотворителни дружества, но винаги съм искал да не казват, че е от мен. Никога не съм се предавал. Ще се предам тогава, когато съм в дървена кутия. Иначе продължавам да се боря", обобщава всичко Пол.

Газа е двукратен шампион на Шотландия с Рейнджърс и има Купа на Англия с Тотнъм. Индивидуалните му награди също не са малко, като през 1990 година е избран за Спортист №1 от ВВС, а също така два пъти е избиран в идеалния отбор на сезона на Първа дивизия преди появата на Премиър лийг.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822