Изненадващ допинг тест за ЦСКА

Спорт 15.02.2023 11:59 Снимка: ДНЕС+

Изненадващ допинг тест за ЦСКА

Футболисти на ЦСКА са били подложени на изненадващ тест в навечерието на подновяването на първенството.

Армейците са били посетени от антидопингови ченгета преди заминаването за Стара Загора в събота. Те са били на базата в Панчарево, когато са пристигнали представители на Антидопинговия център. Това се е случило в събота в ранния следобед.

Бил е изтеглен жребий, според който двама от възпитаниците на Саша Илич е трябвало да дадат проби. След като процедурата е била завършена, тимът е потеглил към Стара Загора, където бе настанен в хотел „Бутик“. Ден по-късно – в неделя, ЦСКА разби Берое с 4:1 за кеф на препълнения сектор за гостуващи фенове, както и привържениците на отбора, проследили мача по телевизията.

Червените се оказаха изоставащи с 0:1 в 54-ата минута след груба грешка на Густаво Бусато и гол на Симеон Мечев. След това обаче наложиха по категоричен начин волята си с точни изстрели на Брадли де Нойер, Браян Морено, Дюкенс Назон и Иван Турицов от дузпа.

Играч на ЦСКА гърмя със забранени субстанции през сезона. Това е вече бившият национал Георги Йомов. На 27 август 2022 година стана ясно, че фланговият нападател е хванат с допинг. „На 25.08, няколко часа преди мача с Базел, ЦСКА получи писмо от Антидопинговата комисия на УЕФА за открито забранено вещество в организма на Георги Йомов.

Пробата от урина беше взета на 28.07. след домакинската среща с Гьорче Петров. Поради изискванията за конфиденциалност от УЕФА не можем да разкрием коя е въпросната субстанция“.

След това стана ясно, че фланговият нападател е използвал анаболния стероид дехидрохлорметилтестостерон. Йомов все още очаква да разбере каква ще е продължителността на наказанието му.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822