Ивков към "Левски": Ако аз съм прав, последиците биха могли да са пагубни

Спорт 08.03.2024 13:39 Снимка: БТА

Ивков към "Левски": Ако аз съм прав, последиците биха могли да са пагубни

Откритата медийна война между Ивайло Ивков и ПФК "Левски" продължава с пълна сила. Бившият изпълнителен директор на клуба обяви, че "сините" му дължат три зпалати заради предсрочното му освобождаване от поста, а при положение, че такова не бъде изплатено, то "сините" може да имат проблеми с лицензирането си.

Последва отговор от страна на клуба, като официалната позиция гласи, че към Иво Ивков задължения няма, но сагата не спира дотук.

След включването от "Левски", Ивков отново коментира ситуацията, като този път го стори пред bTV и подчерта, че с оглед на огромния си опит в сферата на правото, вярва че е в правото си.

"Запознах се със съдържанието на декларацията. Случаят е много прост. Клубът твърди, че няма просрочени задължения към мен, а аз съм на обратното становище - има просрочени три възнаграждения. Една от двете страни е права, другата се е объркала и греши. Това предстои да се разбере. Ще решат компетентните органи. Не, няма да се обръщаме към съда", каза синът на легендата Кирил Ивков и добави, че застава зад всяка своя дума, с която е сезирал лицензионната комисия на БФС, като допълва, че е бил готов да се откаже от всякакво обезщетение.

Ивков споделя още, че е предложил на бившите си работодатели да подпише споразумение, с което опростява задълженията, но това така и не става факт.

"Знам, че омразата към мен от тези хора, които се наричат ръководство на клуба, е огромна. Има и защо. Аз много добре зная какви могат да бъдат последствията. Да не забравяме, че преди да съм изпълнителен директор на Левски, аз съм адвокат от кариерата с 30 годишен стаж, 19 от тези години бях арбитър на най-високо ниво - в апелативната комисия на УЕФА. Имам самочувствието, че познавам тази материя. Безгрешни хора обаче няма! Възможно е аз да греша. Потърсил съм едни свои права, оказва се, че ги нямам и всичко е наред за Левски. Ако се окаже, че аз не греша и съм прав, последиците за клуба биха могли да са пагубни. Аз нямам печеливш изход от тази ситуация", продължи юристът, а за финал каза, че макар и да става дума за любимия му клуб, няма как да загърби честта и достойнството си.

По думите му арбитражните органи на БФС и евентуално тези на УЕФА, трябва да се произнесат до края на май.

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549