Ивет Горанова събра елита на карате в София

Спорт 05.03.2022 19:15 Снимка: ДНЕС+

Ивет Горанова събра елита на карате в София

Олимпийската ни шампионка по карате от Токио Ивет Горанова събра някои от най-добрите каратеки в Европа на контролен турнир.

Поради Ковид ограниченията в някои страни и войната в Украйна се отменят много от турнирите, които са част от подготовката на състезателите за предстоящото през месец май Европейско първенство. Поради тази причина щаба на Ивет организира днешното контролно състезание, като на поканата се отзоваха повечето елитни състезатели от стария континент.

В столичната зала „Люлин”, олимпийската ни шампионка изигра 6 срещи, като въпреки че е в началото на подготовката си, тя спечели всичките си двубои. За Европейското първенство, Ивет се готви под ръководството на един от най-титулуваните треньори в света, сръбкинята Роксанда Атанасов. До скоро, Атанасов беше треньор на сръбската легенда по карате Йована Прекович, спечелила по няколко пътни Световни и Европейски титли и също олимпийска шампионка от Токио. Йована и Ивет се подготвяха заедно и за Олимпиадата, под ръководството на Раксанда Атанасов. След Токио, Йована Прекович помага на Горанова да продължава да сбъдва мечтите си. Основната цел пред Ивет Горанова тази година, е спечелване на Европейската титла.

Всички каратеки получиха плакети лично от президента на Българска национална федерация карате Алексей Петров. На турнира имаше представители от общо 9 държави./БГНЕС

CHF CHF 1 2.00269
GBP GBP 1 2.28725
RON RON 10 3.9325
TRY TRY 100 5.59629
USD USD 1 1.80911