Интер се върна на върха, Юве удари Рома в седемголов трилър

Спорт 10.01.2022 11:15 Снимка: БГНЕС

Интер се върна на върха, Юве удари Рома в седемголов трилър

Интер се изкачи отново на върха в италианската Серия А, след като надигра Лацио с 2:1 в двубой от 21-ия кръг на първенството.

На „Джузепе Меаца“ попадение на Лаутаро Мартинес в 17-та минута бе отменено след намеса на Системата за видеоповторение (ВАР). Все пак, шампионите поведоха след половин час игра, когато точен бе бранителят Алесандро Бастони. Чиро Имобиле изравни скоро след това с дежурния си гол за „орлите“, но Милан Шкриняр, след асистенция на Бастони, осигури трите точки за „нерадзурите“.

По този начин Симоне Индзаги и компания се върнаха на първото място, което бе окупирано от градския съперник Милан след успеха на „росонерите“ над новака Венеция с 3:0 като гост. Интер води с точка пред играчите на Стефано Пиоли, докато Лацио е осми с 32 пункта. За Интер предстои финал за Суперкупата на Италия с Ювентус на 12 януари, преди тимът да гостува на Аталанта в Серия А четири дни по-късно. Лацио гостува на новака Салернитана, който в друг мач от кръга надви Верона с 2:1 като гост.

Без съмнение, най-интригуващият двубой обаче бе на „Олимпико“, където Ювентус осъществи страхотен обрат при визитата на Рома за успех с 4:3. Тами Ейбрахам даде аванс на „вълците“, преди Пауло Дибала да възстанови паритета. Хенрик Мхитарян и Лоренцо Пелегрини осигуриха комфортен аванс за домакините, но само в рамките на седем минути „Старата госпожа“ шокира Жозе Моуриньо и компания с три безответни попадения, реализирани от Мануел Локатели, Деян Кулушевски и Матия Де Шильо. Матайс де Лихт си изкара втори жълт картон малко след това, но Пелегрини пропусна дузпа за Рома, а до края домакините така и не успяха да избегнат поражението.

Юве е пети с 38 пункта, докато Рома е седми с 32. За „бианконерите“ предстои сблъсъка с Интер за Суперкупата на страната, преди отборът да приеме Удинезе в първенството, докато Рома посреща Каляри/БГНЕС

CHF CHF 1 2.00269
GBP GBP 1 2.28725
RON RON 10 3.9325
TRY TRY 100 5.59629
USD USD 1 1.80911