Илиан Илиев видя в календара тенденциозно отношение срещу Черно море

Спорт 18.07.2024 16:52 Снимка: ДНЕС+

Илиан Илиев видя в календара тенденциозно отношение срещу Черно море

Повод за коментара му е програмата в първите кръгове на шампионата

Треньорът на Черно море Илиан Илиев не е доволен от изготвената програма за първите кръгове в българския футболен шампионат, като видя тенденциозно отношение срещу неговия отбор.

Повод за коментарът на националния селекционер е началният час на домакинството с ЦСКА 1948, което ще започне в 18:45 заради желание на столичани да хванат самолета за прибиране към София.

Освен това Илиев попита защо "моряците" през следващата седмица ще имат три дни за почивка преди реваншът си в европейските клубни турнири.

"Още от първия кръг започват да се изпълняват молби и желания. Уважавам желанието на ЦСКА 1948 да се придвижи по-рано в София със самолет, но все пак имат 6 дни до следващия мач.

Ние в края на миналия шампионат гостувахме на ЦСКА и имахме по-малко от 72 часа до двубоя с Крумовград, който можеше да е решителен, ако не бихме били в София.

Искахме промяна, но не ни уважиха молбата. Прибрахме се в 6 часа сутринта с автобуса. А сега сме длъжни да играем на 38 градуса, защото единият отбор трябва да хване самолета.

Ами, ако беше по-рано самолетът, в 12 часа ли трябваше да излезем? За мен поне в първите 4-5 кръга трябва да се играе в 19:15 часа първият мач и 21:30 вторият, а не да местиш мач с 15 минути, това е подигравка.

Аз тенденциозното отношение към нашия отбор го видях и при определяне и на програмата на трите отбора, които имат мачове в Европа в четвъртък. Отново са ни "изтеглили" късата клечка.

Защото имаме ранен мач в петък, а след двубоя в Европа на 25 юли играем в понеделник късен мач и на третия ден след това е реваншът.

Докато другите два отбора играят в неделя. Още в началото виждаме отношението към нас и си представям какво ни чака занапред", сподели селекционерът на националния отбор пред petel.bg.

CHF CHF 1 2.0386
GBP GBP 1 2.31794
RON RON 10 3.93385
TRY TRY 100 5.46346
USD USD 1 1.80095