Илиан Илиев: След мача с Беларус настроението не е най-доброто

Спорт 08.09.2024 10:55 Снимка: ДНЕС+

Илиан Илиев: След мача с Беларус настроението не е най-доброто

Националният ни отбор ще търси победа и първо място срещу Северна Ирландия

Селекционерът на националния отбор по футбол Илиан Илиев даде пресконференция преди мача между България и Северна Ирландия в Лигата на нациите.

Нашите посрещат британския си съперник в Пловдив три дни, след като завършиха наравно 0:0 с Беларус в Унгария.

Евентуална победа над северноирландците ще прати България на първо място в групата.

"По-различен стил има тимът на Северна Ирландия. Имахме време да запознаем футболистите. Този лагер е по-къс и възстановяването е само два дни. Направиха добър мач срещу Люксембург и победиха. Натрупаха самочувствие. След като не победихме, настроението не е от най-добрите.

Евентуална победа ще ни изкачи на първо място. Няма да е лесно, противникът играе директен футбол. От много време нямахме публика, която да ни подкрепя. Виждаме, че има интерес от хората.

Вчера пътувахме и възстановявахме до късно. Днес след тренировката ще видим състоянието на всеки един футболист. Антов има леки болки. Филип ще ни липсва. Абсурдна е ситуацията, при която получи първия жълт картон. Надявам се да компенсираме липсата му.

Дайте да не предизвикваме съдбата, като говорим, че сме допускали голове от статични положения в миналото. Трябва да бъдем внимателни. На моменти се получават нещата, тъй като понякога нямаме достатъчно време за работа. Опознаваме се с футболистите взаимно. Имаме едно ядро от 13-14 души, които винаги са тук. Около тях избираме играчи, които показвам добро моментно състояние", заяви Илиан Илиев.

CHF CHF 1 2.08289
GBP GBP 1 2.31959
RON RON 10 3.93464
TRY TRY 100 5.18524
USD USD 1 1.76249