Илиан Илиев е доволен от отбора, но не и от съдийството

Спорт 06.09.2024 10:26 Снимка: ДНЕС+

Илиан Илиев е доволен от отбора, но не и от съдийството

Националният селекционер Илиан Илиев отправи критики към съдийството на главния рефер Овидиу Хацеган при равенството 0:0 между Беларус и България.

Срещата в Лигата на нациите беше доминирана от нашия отбор, но той така и не успя да отбележи попадение след много пропуски, особено през първата част.

Илиев похвали играчите си за това, че атакуваха, дори и след като останаха с човек по-малко.

"Вратарят им се представи на ниво, особено първото полувреме. След като останахме с човек по-малко, пак търсихме гола, но не успяхме да отбележим. Трябваше да въртим фланговете, да търсим празните пространства, но като цяло съм доволен. Можеше да сме по-агресивни в последната фаза. Първото полувреме трябваше с по-голямо самочувствие да завършим. Имаме следващи мачове, в които трябва да коригираме и да вкарваме.

На 5-3-2 трябваше да сменяме бързо фланговете. Направихме почти всичко, но не успяхме да отбележим. Имаше моменти на класа и на представянето на техния вратар.

Способни сме на такива мачове, в които и да ни вкарат. 20 минути с човек по-малко мисля, че пак търсихме гола, но не успяхме. Групата ще е трудна и затворена. На мача със Северна Ирландия се надявам да дойдат много хора и да победим.

Като цяло съм гледал и по-добри съдийства. Изключително разпиляно, но нека не влизаме в тази посока. Трябва да се знае кога е фал за спиране на опасна атака и кога е фал. Малко е пресилен вторият жълт картон на Филип. Това, което искахме, го правехме, но трябва малко повече самочувствие и класа в завършващата фаза. Първото полувреме имахме много ситуации, в които трябваше да вкараме", заяви Илиев.

CHF CHF 1 2.08289
GBP GBP 1 2.31959
RON RON 10 3.93464
TRY TRY 100 5.18524
USD USD 1 1.76249