И Макрон не повлия на Мбапе да остане в ПСЖ

Спорт 28.02.2024 12:03 Снимка: ДНЕС+

И Макрон не повлия на Мбапе да остане в ПСЖ

И президентът на Франция Еманюел Макрон не успя да зарадва феновете на Пари Сен Жермен. Надеждата беше в първия човек на страната, че ще убеди Килиан Мбапе да остане в клуба.

Евентуална новина се очакваше от снощната среща на Мбапе с Макрон. Веднъж вече - през 2022 година - със своята настойчивост държавният глава оказа влияние върху решението на световния шампион да преподпише с ПСЖ. Сега обаче това изобщо не е било тема на дискусия.

В крайна сметка Мбапе се появи в Елисейския дворец като един от специалните гости на организираната вечеря от Макрон в чест на визитата на емира на Катар Тамим бен Хамад Ал-Тани. Както е известно, Пари Сен Жермен е с катарски собственици. Освен това голмайсторът е капитан и на френския национален тим.

Когато Мбапе, Макрон и Ал-Тани се засякоха пред камерите, президентът шеговито се обърна към футболиста с думите: "Сега ще ни създадеш още проблеми". Емирът пък пожела успех на футболиста.

Според Фабрицио Романо самото ръководство на ПСЖ вече се е отказало напълно от идеята да предлага нов контракт на нападателя, който в края на сезона ще бъде свободен агент. По всичко изглежда, че голаджията ще се присъедини към Реал (Мадрид), тъй като испанците са единствените, които преговарят с него.

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549

Водещите новини