Хорнер след падането на обвиненията: "Ред Бул" никога не е бил толкова силен

Спорт 29.02.2024 18:08 Снимка: ДНЕС+

Хорнер след падането на обвиненията: "Ред Бул" никога не е бил толкова силен

Шефът на "Ред Бул" Кристиан Хорнер вече не е обвиняем за сексуален тормоз. По-рано днес стана ясно, че всички обвинения са били свалени след независимо разследване, което от най-силния отбор във Формула 1 описаха като "честно, обстойно и независимо".

Британецът е в Бахрейн, където този уикенд предстои началото на новия сезон при най-бързите, а "червените бикове" имат да защитават две титли - тази при конструкторите, както и тази при пилотите, завоювана от Макс Верстапен за трета поредна година.

Именно на пистата "Бахрейн Интернешъл" Хорнер коментира развитието от последните часове.

"Просто съм доволен, че всичко приключи. Ясно е, че не мога да коментирам в детайли, а сега е време да се фокусираме върху самото състезание и сезона, защото трябва отново да се опитаме да спечелим и двете титли", каза директорът.

"Радвам се, че съм тук в Бахрейн и поглеждаме към един нов сезон. Никога не сме били по-силни и по-обединени отколкото в момента", добави той по адрес на атмосферата в редиците на отбора. През миналия сезон болидите на неговия тим спечелиха 21 от общо 22 състезания - досега във Формула 1 не е имало подобна доминация в рамките на една състезателна година.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822