Хименес се надява да се завърне скоро в игра

Спорт 01.12.2020 16:57 Снимка: ДНЕС+

Хименес се надява да се завърне скоро в игра

Нападателят на Уулвърхемптън Уондърърс Раул Хименес заяви, че се надява да се върне скоро на терена, след като наскоро получи фрактура на черепа при тежък сблъсък глава в глава със защитника на Арсенал Давид Луис. 29-годишният мексикански национал публикува в Туитър от болничното си легло, където е под медицинско наблюдение след операцията.

Хименес получи медицинска помощ в продължение на десет минути на терена след инцидента в началото на първото полувреме на „Емиратс“ през уикенда. Впоследствие той бе изнесен на носилка и откаран по спешност в болница. „Благодаря за подкрепата. Ще продължа да бъда под медицинско наблюдение и се надявам да се завърна скоро на терена“, написа той в социалните мрежи.

Уулвс спечелиха визитата си в северен Лондон с 2:1 за първи успех в дома на Арсенал от 41 години насам. Докато Хименес бе откаран в лечебно заведение, Луис продължи да играе с превръзка на главата, от която течеше кръв, като впоследствие бе заменен на почивката. Тежкият сблъсък между мексиканеца и бразилеца доведе до нови призиви за временни смени, когато има сътресения, каквато е практиката и в ръгбито.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че „има логика“ да бъде въведено подобно правило, докато бившият английски нападател Алан Шиърър сподели, че „футболът трябва да се събуди“ за проблеми със сътресенията. /БГНЕС

CHF CHF 1 2.01114
GBP GBP 1 2.29006
RON RON 10 3.93195
TRY TRY 100 5.66429
USD USD 1 1.83543