Хиляди празнуваха рождения ден на Стоичков в Банско, Камата получи ски за подарък

Спорт 08.02.2024 18:09 Снимка: ДНЕС+

Хиляди празнуваха рождения ден на Стоичков в Банско, Камата получи ски за подарък

Огромно парти на "Бъндеришка поляна"

В навечерието на стартовете от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско гостува легендарният български футболист Христо Стоичков, който днес посрещна 58-ия си рожден ден на пистите под връх "Тодорка". Стоичков беше очакван от множество деца и възрастни, които бяха закупили книгата му "Христо Стоичков. Историята", които скандираха името му пред пресцентъра на Бъндеришка поляна, в очакване на автограф от футболиста.

Легендарният футболист бе посрещнат от президента на Българската федерация по ски Цеко Минев, към когото се обърна с думите: "Благодаря за поканата, за уважението и за това, което правиш за цялата федерация и всички деца". Първият подарък от Стоичков беше за Минев - копие на Златната топка, с която футболистът беше удостоен през 1994 година.

Пред събралите се гости и журналисти председателят на БФСки разказа, че приятелството между двамата е дългогодишно и припомни първото спускане на Стоичков с Марк Жирардели по пистите над Банско "с много интересни салта". В момента футболистът е и добър скиор, а подаръкът от Цеко Минев за рождения ден на Христо Стоичков бяха чифт ски.

Рожденикът получи и торта - копие на златната топка от директора на концесионера ски зоната Мая Христоскова, както и вечен календар, изработен от местен дърворезбар и подарен на Стоичков от кмета на Банско Стойчо Баненски "от името на всички банскалии". Баненски припомни, че от 20 години Христо Стоичков е почетен гражданин на планинския курорт.

Издателите на книгата посочиха, че Стоичков вече има и златна книга, която с тиража за Банско вече е 80 000, което бе допълнено с титлата "златен голмайстор на книжния терен", предава БТА.

Легендата в родния футбол не пропусна да поздрави и най-добрият българки алпиец Албер Попов и да му пожелае успех.

Феновете очакваха Стоичков, за да получат автограф върху неговата автобиография. Преди да влезе в пресцентъра футболистът бе посрещнат от множество деца, нетърпеливи за срещата си с легендарния спортист, който се върна специално за снимка с тях.

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549

Водещите новини