Херо: Лудогорец не ни познава, класата ни е доста по-различна и можем да го изненадаме

Спорт 09.02.2023 12:19 Снимка: ДНЕС+

Херо: Лудогорец не ни познава, класата ни е доста по-различна и можем да го изненадаме

Треньорът на Спартак (Варна) - Димитър Димитров, даде пресконференция преди мача от първия пролетен кръг на efbet Лига, който е срещу Лудогорец. Това ще е и официален дебют на Херо начело на “соколите”.

“Времето беше добре. Доволен съм от подготовката – условия и контролни срещи. Аако бяхме играли по-късно с Лудогорец, щяхме да сме по-стиковани. Лудогорец превишава като класи всички отбори. Шансове винаги има. Ние ще се опитаме да вземем това, което можем. Лудогорец не познава нашия отбор и качествата на нашите играчи, може и да ги изнанадаме“, започна Димитров.

“Имаме нужда от нови играчи на 1-2 позиции, но не искам да коментирам. В основни линии това е състава, с който започваме първенството. Всички ще бъдат готови за този мач. Това се отнася и за Белоусов, който чакаше български паспорт. Имахме нужда от още една седмица за подготовка, но първенството започва на 11-ти. Направихме селекция за цял отбор. Имахме идея да вдигнем класата. Ако сега започваше първенството, Спартак нямаше да е на тази позиция. Идеята бе да комплектоваме балансиран състав и сега трябва да наваксваме в определени срещи. Класата е доста по-различна от есента. Тази селекция е правена от целия щаб и се надявам този потенциал да покаже своите качества. Каквото и да говорим сега, важни са резултатите.

Няма как да не следя конкуренцията. Интересувам се от всичко, което се случва в другите отбори. Смятам, че всички се опитват да усилват потенциала и борбата ще бъде най-тежка. Знам в каква позиция се намираме. Приел съм, че трябва да направим всичко възможно. Оптимист съм. Потенциалът, с който имаме, ще ни помогне да излезем от тази ситуация. Надявам се да има силни характери, защото трябва да вземем всичко от някои мачове“, каза още Херо, който иска първенството да започва по-късно.

“Времето ще е голяма пречка за футбола. Винаги искам нещата да са перфектни, за да може отборите да играят футбол. Привърженик съм на това да започваме по-късно. Условията в момента са ненормални. В това отношение моето мнение не се различава от това на колегите“, разясни позицията си Димитър Димитров.

CHF CHF 1 2.00105
GBP GBP 1 2.27568
RON RON 10 3.93076
TRY TRY 100 5.62834
USD USD 1 1.83027