Хебър не даде трите точки на Славия

Спорт 03.08.2024 09:30 Снимка: ДНЕС+

Хебър не даде трите точки на Славия

Топ вратар помогна на тима от Пазарджик на "Александър Шаламанов"

Хебър даде домакинството си на Славия заради потресаващото състояние на терена в Пазарджик, но това не попречи на хората на Веселин Великов да постигнат равенство 1:1 срещу "белите" в Овча Купел.

Срещата беше с две различни полувремена, като през първото столичани на Златомир Загорчич бяха по-добри и поведоха, а във второто отстъпиха инициативата и бяха изравнени.

И за двата отбора това е първа точка в шампионата, след като преди това Хебър загуби от Спартак Варна и ЦСКА, а Славия загуби от Крумовград и отложи мач с Лудогорец. Днешните съперници се разбраха през втория полусезон Хебър да приеме Славия, макар по календар да трябва да гостува.

През първото полувреме Славия категорично беше по-добрият отбор и може да съжалява, че се оттегли на почивка само с едно попадение преднина. То дойде още в петата минута, когато след центриране от ъглов удар Мартин Михайлов от Хебър отклони в невралогична зона топката и там централният бранител Виктор Генев отбеляза.

Защитата на Хебър не се справяше през тази първа част, но това не важеше за вратаря Петър Дебърлиев, който направи две великолепни спасявания. Първото дойде две минути след гола, когато от непосредствена близост Дебърлиев отрази удар на Велко Йеленкович. Втората намеса дойде 25-ата минута, когато Цветелин Чунчуков беше абсолютно непокрит, получи топката, но не успя да преодолее стража от чиста позиция.

В началото на втората част Славия съжали за пропуските си, защото допусна изравнителен гол. Атанас Кабов центрира от левия фланг, а Набил Макни отправи много ефектен удар с глава, пращайки топката в далечния ъгъл за 1:1.

Почти през цялата втора част Хебър изглеждаше по-опасния тим и в 52-ата минута Калоян Пехливанов изпусна след разбъркване при ъглов удар. Като цяло обаче головите положения до края не бяха много.

CHF CHF 1 2.07339
GBP GBP 1 2.30098
RON RON 10 3.93084
TRY TRY 100 5.44164
USD USD 1 1.8051