Хамилтън: Успях да опитомя гърмящата змия

Спорт 09.04.2022 17:26 Снимка: ДНЕС+

Хамилтън: Успях да опитомя гърмящата змия

Люис Хамилтън заяви, че неговият Мерцедес се е движил „като гърмяща змия“, но британецът опитомил колата си днес, за да се класира пети за Гран При на Австралия в далеч по-добро представяне.

Седемкратният световен шампион изпитва затруднения от началото на сезона, като германският конструктор има трудности с отскачането на пистата при висока скорост. Това продължава да създава главоболия на Хамилтън, но петото му място е значително подобрение от 16-то в квалификацията за последното състезание в Саудитска Арабия. В петък той се оплака, че няма подобрение от Джеда насам, но бе на друго мнение след усилията си ден по-късно в Мелбърн.

„Наистина съм признателен за работата в завода за промяната в сравнение с вчера – за малко да стана четвърти, което щеше да е супер, но ще се борим за тази позиция утре. Бих казал, че този клас на автомобила е най-лошата за отскачане, която съм изпитвал. Карането е истинско предизвикателство – като гърмяща змия. Трябва да намерим правилния баланс във височината на каране, за да получим добро представяне, докато контролираме отскачането утре. Съотборникът ми Джордж Ръсел и аз опитахме някои по-различни неща на колите си днес, така че да се надяваме, че това са добри уроци за тима преди състезанието в неделя“, коментира Хамилтън, чийто съотборник Ръсел ще стартира от шеста позиция в утрешното Гран При. /tribune.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648